Божовић: За становнике Источног Сарајева небитни ставови Карићеве

03.07.2023. 11:52
0
ИЗВОР: srna.rs

Ставови градоначелника Сарајева Бењамине Карић за становнике Источног Сарајева су битни колико и ставови градоначелника Бејрута о либанској кризи, рекао је Срни начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић.

Реагујући на изјаве и кривичну пријаву Карићеве против градоначелника Источног Сарајева Љубише Ћосића, Божовић је напоменуо да се потврђује теза да у БиХ постоје најмање три истине о свим догађајима.

Он је подсјетио да је као дјечак са шест, односно 11 година, провео рат у Војковићима и да одлично зна ко је пуцао на њега и његове другове, као и дјецу у Илијашу, Вогошћи, Грбавици, Неџарићима, Рајловцу, Хаџићима, Илиџи и другим дијеловима тадашњег Српског Сарајева.

- Надам се да међу нама има довољно памети, искуства и знања да препознамо стварне проблеме који нас тјерају у нови егзодус далеко од ових простора, али овај пут он се дешава на обје стране дејтонске границе без изузетака и без права било ког носиоца власти да каже да није одговоран. Ма ком се Богу молили, нека нам је у помоћи - поручио је Божовић.

На шест кључних улаза у Источно Сарајево прије два дана постављене су табле са називом и подручјем града на српском и енглеском језику на којима је истакнут податак да је 157.000 Срба морало напустити Сарајево.

Након тога је градоначелник Сарајева Бењамина Карић поднијела кривичну пријаву против градоначелника Источног Сарајева Љубиша Ћосић за, како је навела, "изазивање или распиривање националне, расне или вјерске мржње".

Коментари 0
Повезане вијести
Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО) Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО)
Ученици ОШ „Јован Дучић“ из Источне Илиџе посјетили Јахорину (ФОТО) Ученици ОШ „Јован Дучић“ из Источне Илиџе посјетили Јахорину (ФОТО)
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    9h 6m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    9h 50m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    13h 55m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    13h 59m
    2
  • Осмогодишња Ирина са Пала ниже успјехе у каратеу
    9h 34m
    3