Братунац: Пиштољ „РС9 вампир“ тражен и у Намибији

19.10.2020. 11:23
0
ИЗВОР: Глас Српске

Серијска производња полуаутоматског пиштоља „РС9 вампир“ у хангарима Техничког ремонта Братунац (ТРБ) увелико траје, а више од 2.000 комада требало би до краја године да буде испоручено Министарству унутрашњих послова (МУП) Републике Српске.

Истакао је то за „Глас Српске“ генерални директор и власник ТРБ Славенко Ристић подсјетивши да су ови пиштољи у потпуности конструисани и направљени у овом предузећу.

– Настојимо сваки мјесец одвојити 50 или 100 пиштоља за цивилно тржиште. Интересовање за нашим пиштољима је велико, како на домаћем тржишту, тако и у Србији, Црној Гори и Намибији. Међутим, мало каснимо са свим јер, као и остале компаније, много зависимо од увоза сировине, а пандемија вируса корона нас успорава – казао је Ристић, нагласивши да ће упркос свим потешкоћама Технички ремонт Братунац у идућу годину ући још спремнији за нове пословне подухвате.

Ристић истиче да за свим производима ТРБ у намјенској индустрији влада велико интересовање како на домаћем тако и на иностраном тржишту.

–  У току је и склапање нових шест возила „деспот“. План је да их представимо на паради поводом обиљежавања 9. јануара – Дана Републике Српске уколико епидемиолошка ситуација дозволи. Договорили смо аранжмане са Египтом, гдје већ у децембру на сајму треба да преставимо наша оклопна возила, али је за сада све пролонгирано због пандемије и чекамо да видимо шта ће се дешавати. Радимо на унапређењу возила – рекао је Ристић.

Додао је да ова компанија која своју продајну мрежу гради на темељима бивше југословенске намјенске индустрије улаже много у унапређење својих производа.

– Унапређујемо линију за производњу муниције и ускоро планирамо наше производне капацитете представити и Министарству одбране БиХ. Надамо се да ћемо наићи на разумијевање, те да ће и БиХ препознати производе настале у Српској – додао је Ристић.

Он је подсјетио да је крајем прошле године Технички ремонт Братунац започео реализацију пројекта "Искра", односно склапање упаљача за артиљеријске гранате, те да и тај погон, који запошљава десетине жена, ради пуном паром.

Први човјек Техничког ремонта Братунац рекао је да ниједног радника нису отпустили у јеку пандемије, те да упркос кризи планирају да повећају број запослених.

– У току су конкурси за запошљавање машинских инжењера, ЦНЦ оператера, варилаца и бравара – поручио је Ристић.

Нови уговори

 

Славенко Ристић је рекао да очекује да до почетка идуће године Технички ремонт Братунац склопи нове пословне уговоре.

– Пројекат склапања упаљача за артиљеријске гранате требало би да почнемо реализовати и са Грчком – рекао је Ристић.

Коментари 0
Повезане вијести
Град величине јајета причинио штету на воћњацима, усјевима и објектима Град величине јајета причинио штету на воћњацима, усјевима и објектима
Обиљежавање Дана Игманске бригаде Војске Републике Српске Обиљежавање Дана Игманске бригаде Војске Републике Српске
Пад производње и раст минималца подијелили отказе Пад производње и раст минималца подијелили отказе
Најчитаније
  • У саобраћајној незгоди на путу Подроманија - Сумбуловац тешко повријеђено дијете
    16h 56m
    0
  • У четвртак отварање Народног позоришта Источно Сарајево
    11h 53m
    3
  • Соколац: Уплатио новац, теретно моторно возило му није испоручено
    17h 13m
    3
  • Ненад Маринковић студент генерације са просјеком 10,00
    16h 18m
    0
  • Душанов законик данас пуни 675 година
    17h 49m
    5