Брнабић: Нисам одустала од полицијског часа, ситуација је тешка

15.07.2020. 21:19
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Предсједница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је ситуација са ширењем вируса корона у Србији изузетно тешка и комплексна, те да није потпуно одустала од увођења полицијског часа, али да с таквом одлуком мора да се сложи цијели Кризни штаб.

- Изабрали смо да се боримо на један другачији начин, а сигурно је најефикаснија и најефективнија борба када се уведе ванредно стање и забрана кретања и тако физички онемогуће контакти између људи што после 14 дана даје бољу ситуацију, мање заражених, а самим тим и у болницама мање људи - рекла је Брнабиц́ева на РТВ Војводине.

Каже да као неко ко је на челу Кризног штаба није потпуно одустала од полицијског часа, али да с том одлуком мора да се сложе сви чланови Кризног штаба.

Брнабићева наводи да је експлозија бројева свуда у свијету, не само у Србији и да нико није очекивао да ће вирус толико бити присутан у циркулацији током љетних мјесеци.

Истиче да је борба с вирусом корона борба цијелог друштва, не само Владе Србије и кризног штаба те да није на мјесту то што се подрива повјерење у струку.

Рекла је и да од марта ниједном није било ситуација да су попуњени сви респиратори и да има преко 500 респиратора у магацинима.

Упитана да ли је вријеме да се обратимо за помоћ ЕУ или Кини ако је ситуација критична, она је рекла да Влада Србије увијек разговара с партнерима, да ситуација јесте критична, али не толико да не можемо да се носимо с њом.

Рекла је да се отварају привремене болнице и пацијенти распоређују тамо гдје има мјеста и да је интенција да број обољелих почне да се смањује.

Каже да се до јуче, четири дана заредом, број обољелих у Београду смањивао, а да је опет јуче забиљежена тенденција пораста, као и Новом Саду, Ужицу, Шапцу.

Рекла је да је шест дана послије протеста примјетна тенденција пораста броја обољелих, преноси Спутњик.

Коментари 0
Повезане вијести
Брнабић: Наметање резолуције о Сребреници врхунац правног насиља Брнабић: Наметање резолуције о Сребреници врхунац правног насиља
Ана Брнабић на челу Скупштине Србије Ана Брнабић на челу Скупштине Србије
Кандидат за предсједника Скупштине Србије Ана Брнабић Кандидат за предсједника Скупштине Србије Ана Брнабић
Најчитаније
  • Партизан мијења име!
    16h 47m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    21h 20m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    18h 54m
    2
  • Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
    20h 0m
    0
  • Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму
    20h 22m
    0