Број жртава коронавируса премашио хиљаду!

11.02.2020. 08:05
0
ИЗВОР: Катера

Вирус

У понедјељак је у континенталној Кини идентификовано је 2478 нових случајева коронавируса, чиме ће укупан број заражених повећао на 42638. У свијету је до јутрос заражено 43090 људи.

Број умрлих и излијечених

108 људи је умрло од вируса у континенталној Кини у понедјељак, а већина смртних случајева догодила се у провинцији Хубеи, епицентру епидемије. Укупан број умрлих је нарастао на 1016, саопштила је кинеска Национална здравствена комисија. Двоје људи је умрло изван континенталне Кине, у Хонг Конгу и на Филипинима. Скоро 4000 заражених пацијената у континенталној Кини је излијечено и отпуштено из болнице, рекли су званичници.

Стручњаци Свјетске здравствене организације (СЗО) стигли су јутрос у Кину како би помогли у контроли епидемије коронавируса у Вухану, након што је број смртних случајева премашио хиљаду.

Њихов долазак долази након што се СЗО суочава са све већом критиком због своје почетне одлуке да се не прогласи глобална ванредна здравствена ситуација, као и због изразите похвале званичника због поступања са кризом у Кини, чак и док се Пекинг суочава са огорчењем Кинеза због, између осталог, смрти звиждача, љекара Ли Венлианг, и цензура његових упозорења.

Коментари 0
Повезане вијести
Шта смо све увезли из Кине: За патике и играчке 50 милиона марака! Шта смо све увезли из Кине: За патике и играчке 50 милиона марака!
Е-цигарете стижу из Кине и Малезије Е-цигарете стижу из Кине и Малезије
Jачање сарадње универзитета из Српске и Кине Jачање сарадње универзитета из Српске и Кине
Најчитаније
  • Грађани траже помоћ због змија
    16h 48m
    1
  • Оклопна возила ЕУФОР-а на подручју Пала и Источног Сарајева
    20h 36m
    4
  • Почиње нови систем фискализације у Српској
    23h 36m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    6h 5m
    0
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    2h 41m
    0