Брутални напад: Србин претучен мотком на КиМ

20.09.2024. 09:45
0
ИЗВОР: kosovo-online.com

Канцеларија за КиМ саопштила је да је ноћас око поноћи у својој кући претучен и опљачкан Дејан Радић из Старог Грацка у општини Липљан. Канцеларија овај напад карактерише као етнички мотивисан и упозорава да је изазвао огромну забринутост и страх међу преосталим Србима у овом мјесту.

- Тројица нападача која су причала албански прво су га везали, а потом тукли мотком и на крају опљачкали. Несрећном човеку помоћ су пружиле комшије Срби које су позвале полицију, јер Дејан у породичном дому живи сам, с обзиром на то да му је мајка недавно преминула - наводи се у саопштењу.

Додаје се да је овај напад посљедице антисрпске политике и институционалног насиља Приштине и Аљбина Куртија.

- Овај брутални напад последица је антисрпске политике и институционалног насиља које спроводе Приштина и Аљбин Курти према Србима и бројних примера полицијске бруталности, којима се шаље порука да су Срби на Косову и Метохији пожељне и легитимне мете Албанаца и да за њихова страдања нико неће одговарати - истиче Канцеларија за КиМ.

Наглашава да су напади на Србе постали свакодневица на Косову „јер свака мржња рађа и инспирише мржњу, а Срби у овом страдалнон селу ни после две и по деценије немају мира, већ су поново на мети Албанаца“.

- Овај напад унео је огромну забринутост и зебњу међу преостале Србе који живе у Старом Грацку, јер они чија је обавеза да их штите, окрећу главу на другу страну, да не виде сопствену срамоту. Да ли ће о Дејановим мукама кроз које је прошао да се огласи неки међународни представник из Приштине и да га посети или он за њих не постоји? Хоће ли борци за људска права да подигну глас за брутално претученог Србина на Косову и Метохији и да траже од Приштине и Куртија да престану да спроводе и заговарају политику која инспирише насиље и терор над Србима? - закључује Канцеларија за КиМ.

Коментари 0
Повезане вијести
Вучић најављује нове мјере за заштиту Срба на Косову и Метохији Вучић најављује нове мјере за заштиту Срба на Косову и Метохији
Седми дан албанске блокаде Седми дан албанске блокаде
Србима и јутрос забрањен улазак на радна мјеста Србима и јутрос забрањен улазак на радна мјеста
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    17h 1m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    20h 40m
    7
  • Млади кошаркаш Славије каријеру наставља у Меги
    15h 10m
    0
  • Жене не могу у затвор у Војковићима
    3h 51m
    0
  • Како са БиХ пасошима у Шенген од новембра
    22h 7m
    1