Чеда Јовановић кандидат Жељка Комшића за кантоналног министра

02.07.2020. 11:29
0
ИЗВОР: ATV

Демократска фронта је кандидовала Чедомира Јовановића за функцију министра у више кантоланих влада, између осталих и за министра образовања УСК, незванично сазнаје АТВ.

Како незванично сазнајемо, Јовановић, који је уједно и савјетник лидера ДФ-а и хрватског члана Предсједништва БиХ Жељка Комшића кандидат је за позиције на којима је због конститутивности потребан Србин.

Лидер Либерално демократске партије је доживио крах на недавно одржаним изборима у Србији гдје је био носилац листе “Коалиција за мир”, која је освојила свега 0,32 одсто.

Коалиција за мир", коју поред ЛДП чини још девет покрета и странака, тако није успјела да освоји ни близу три одсто гласова, колико је потребно за улазак у Скупштину Србије.

Ову колицију чине ЛДП, Толеранција Србије, Бошњачка грађанска странка, Странка Црногораца, Влашка народна странка, Либерално демократски покрет Војводине, Удружење Југословена у Србији, Акциона мрежа асоцијација и ромских организација, Удружење грађана "Румуни Хомоља" и Скаска.

Републичка изборна комисија одбила је приговор Коалиције за мир, на рјешење РИК-а којим је та комисија одбацила приједлог изборне листе Чедомира Јовановића да јој се утврди положај коалиције странака националних мањина.

Коментари 0
Повезане вијести
Не жали туђе паре: Луксузнији хотел за Комшића него за Путина и Бајдена Не жали туђе паре: Луксузнији хотел за Комшића него за Путина и Бајдена
Ескобар наљутио политичаре у Сарајеву, Комшић има питање за њега Ескобар наљутио политичаре у Сарајеву, Комшић има питање за њега
Комшић: Додик једино тражио помоћ од Турске, Србију није ни помињао Комшић: Додик једино тражио помоћ од Турске, Србију није ни помињао
Најчитаније
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    12h 0m
    0
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    11h 16m
    0
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    8h 32m
    4
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    6h 54m
    0
  • Данас Марковдан
    15h 42m
    0