Церовић: Настава на даљину изазов за ученике, али и наставнике

28.03.2020. 13:58
0
ИЗВОР: Srna

Ивана Церовић, наставник солфеђа и теорије музике у подручном одјељењу Школе за основно музичко образовање у Палама, изјавила је да извођење наставе на даљину представља велики изазов за ученике, њихове родитеље, али и за наставнике.

-За сада се истински трудимо да уз помоћ доступних средстава, организујемо наставу најбоље што можемо. Сваки почетак је тежак, па је такав био и овај наш, виртуелни- рекла је Церовићева Срни.

Она је истакла да је искуство и овдје од великог значаја, па увиђа да је сваки нови час за нијансу квалитетнији од претходног.

-Надам се да дјеца схватају да и ми наставници имамо трему и да се свакодневно боримо са њом- рекла је Церовићева, дипломирани музички педагог која предаје ученицима од припремног до шестог разреда, колико и обухвата основно музичко образовање.

Она је истакла да се настава солфеђа одвија онлајн, како је тренутно једино могуће и да тече према плану.

Церовићева је навела да се она, колегиница Гордана Манојловић Ковачевић и њен супруг Дарко труде да споје технику, медије, знање и искуство да би дјеца из града Источно Сарајево и шире добили квалитетну и свима приступачну наставу.

Она је додала да снимају звучне примјере, пјевају и свирају, а онда то шаљу дјеци путем вајбер група, пишу им нотне записе, фотографишу, те дају додатна објашњења.

-Дјеци и родитељима смо на располагању 24 часа и то нам није тешко. Свјесни смо да је ово ванредна ситуација и све нам је у опису посла и радног мјеста. Надам се да и остале колеге слично размишљају- нагласила је Церовићева.

Церовићева, која руководи и хором који дјелује при Српском просвјетном и културном друштву /СПКД/ "Просвјета" са Пала, рекла је да су све активности хора за сада обустављене. 

Коментари 0
Повезане вијести
Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
Побједник туцијаде у Палама Филип Илић Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
Најчитаније
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    19h 26m
    0
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    15h 58m
    4
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    18h 42m
    0
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    14h 20m
    0
  • Данас Марковдан
    23h 8m
    0