Четири С и српска тробојка на возилима тзв. косовске полиције

29.05.2023. 13:41
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Грађани окупљени испред зграде општине Звечан исписали су на возилима тзв. косовске полиције четири С, а на једно од њих су поставили српску тробојку, јавља Танјуг.

Предсједник Српске листе Горан Ракић замолио је грађане да се склоне како би прошла два возила тзв. косовске полиције која су у окружењу грађана, али група грађана то не дозвољава и тражи да сва возила косовске полиције крену одједном и напусте Звечан.

Подсјетимо, од јутрос су на сјеверу КиМ, у општинама Звечан, Зубин Поток и Лепосавић подигнуте тензије, Срби протестују због покушаја новоизабраних албанских градоначелника да уђу у зграду општине, наводећи да нису изабрани гласовима Срба и да не могу да представљају већинско становништво.

Припадници тзв. косовске полиције бацили су сузавац на окупљене Србе, а одржан је и састанак америчког амбасадора са двојицом од четворице градоначелника.

Исход састанка за сада није познат.

Коментари 0
Повезане вијести
Васкрси васкрсле српске војске Васкрси васкрсле српске војске
Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву? Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву?
Дан када је за одбрану Српске Илиџе и српског народа животе дало 12 Илиџанаца Дан када је за одбрану Српске Илиџе и српског народа животе дало 12 Илиџанаца
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    23h 56m
    0
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    14h 16m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    3h 29m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    3h 23m
    0
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    18h 20m
    0