Четворогодишњи близанци најмлађе су жртве саобраћајне несреће у Бугарској

23.11.2021. 21:57
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Четворогодишњи близанци Луан и Албан Ахмети најмлађе су жртве језиве саобраћајне несреће која се догодила јутрос око 02.00 часа, када се у Бугарској запалио сјеверномакедонски аутобус на линији од Истанбула до Скопља.

Погинули су и њихови родитељи Џихан и Авни Ахмети, старости 36, односно 37 година.

Вјерује се да је управо мајка близанаца жена која је изгорјела са двоје дјеце у рукама испред врата аутобуса.

Бугарски портал 24 часа преноси да је несрећна жена погинула испред средњих врата аутобуса док је покушавала да из њега изведе своје двоје дјеце, највјероватније близанце.

У несрећи која се догодила око 2 ујутро у близини села Боснек, југозападно од главног града Софије, изгорио је аутобус у којем је страдало 46 људи.

За сада је познато да су жртве живе изгорјеле у аутобусу на аутопуту Струма око два сата послије поноћи, да је већина путника била из Сјеверне Македоније, углавном из Скопља.

Процес идентификације отежава што су тела изгорела и непрепознатљива су, преноси портал Новините. Најстарија жртва има 61 годину, пренио је портал а1он.мк.

Иако је првобитно македонски премијер рекао да је међу жртвама и српски држављанин из Прешева, касније је то демантовао и рекао да је он повријеђен и да се налази у болници.

Информацију је за Блиц потврдио и амбасадор Србије у Бугарској Жељко Јовић. Амбасадор је рекао је кренуо у болницу да посјети повријеђеног Сулејманија.

Држављанин Србије, Љулзим Сулејмани из Прешева био је са вjереницом Медином Л. у аутобусу који је изгорио у Бугарској, и њих двоје се налазе међу седам преживјелих путника из аутобуса смрти.

Остали путници, њих 46, погинули су у стравичној несрећи.

Сулејмани и његова вјереница били су у Турској, и прије само два дана на друштвеним мрежама подијелили су заједничку фотографију из Истанбула.

Седморо људи је успјело да преживи несрећу тако што су разбили прозор, и њихови животи су ван опасности.

У аутобусу се налазило укупно 53 путника, међу њима је било највише младих људи који су највјероватније кренули у Истанбул, а несрећу су преживеле двије дјевојчице од 7 и 17 година, као и шесторо одраслих.

Повријеђени су транспортовани у болницу и њихово стање је стабилно и налазе се ван животне опасности.

Као могуће узроке несреће аутобуса са сјеверномакедонским таблицама у Бугарској, директор бугарске полиције Борислав Сарафов навео је “грешку возача или за сада неутврђену техничку неисправност” возила.

Инспектори тренутно провјеравају и да ли је у аутобусу додатно гориво, јер је аутобус ишао на дизел а раније је премијер Сјеверне Македоније пренео да му је један од преживјелих путника рекао да је чуо “велику експлозију” прије него што је пламен прогутао возило.

Коментари 0
Повезане вијести
На путевима у БиХ лани погинуло 255 лица На путевима у БиХ лани погинуло 255 лица
У саобраћајној несрећи у Власеници смртно страдао мушкарац У саобраћајној несрећи у Власеници смртно страдао мушкарац
Два снажна земљотреса у Грчкој, серија слабијих у Бугарској Два снажна земљотреса у Грчкој, серија слабијих у Бугарској
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    12h 34m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    23h 48m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    10h 48m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    8h 38m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    11h 53m
    0