ЦИК БиХ: Од данас је могућ увид у бирачке спискове

18.07.2020. 11:19
0
ИЗВОР: Fena

Централна изборна комисија БиХ позива најширу јавност, прије свега бираче и политичке субјекте, да у периоду од 18. јула до 17. августа изврше увид у привремене бирачке спискове и да евентуалне примједбе доставе надлежном центру за бирачки списак, саопштено је из ЦИК-а.

Излагање привремених бирачких спискова на увид јавности изузетно је значајно у сегменту тачности, ажурности и укупног интегритета бирачког списка.

Реализација изборних активности које су прописане Изборним законом БиХ и Оперативним планом проведбе изборних радњи доведена је у питање због чињенице да новац за организацију и провођење локалних избора 2020. године још није осигуран.

Једна од активности чија је реализација била онемогућена због чињенице да новац за провођење избора није осигуран је штампање и излагање привремених бирачких спискова у периоду од 18. јула до 17. августа ове године.

Искључиво захваљујући континуираној подршци Мисије ОСЦЕ-а у БиХ, завршено је штампање привремених бирачких спискова и њихово паковање. Дистрибуција привремених бирачких спискова према градским/општинским изборним комисијама почела је у петак, 17. јула 2020. године.

Централна изборна комисија БиХ још једном позива надлежне органе власти у БиХ да осигурају новац за организацију и провођење локалних избора у БиХ.

Коментари 0
Повезане вијести
Затворена гласачка мјеста на сјеверу КиМ: Изузетно ниска излазност Затворена гласачка мјеста на сјеверу КиМ: Изузетно ниска излазност
Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата
Прва излазна анкета избора у Хрватској: ХДЗ-у 58 мандата, СДП-у и партнерима 44 Прва излазна анкета избора у Хрватској: ХДЗ-у 58 мандата, СДП-у и партнерима 44
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    17h 18m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    16h 2m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    10h 47m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    7h 46m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    7h 52m
    0