CIK BiH: Od danas je moguć uvid u biračke spiskove

18.07.2020. 11:19
0
IZVOR: Fena

Centralna izborna komisija BiH poziva najširu javnost, prije svega birače i političke subjekte, da u periodu od 18. jula do 17. avgusta izvrše uvid u privremene biračke spiskove i da eventualne primjedbe dostave nadležnom centru za birački spisak, saopšteno je iz CIK-a.

Izlaganje privremenih biračkih spiskova na uvid javnosti izuzetno je značajno u segmentu tačnosti, ažurnosti i ukupnog integriteta biračkog spiska.

Realizacija izbornih aktivnosti koje su propisane Izbornim zakonom BiH i Operativnim planom provedbe izbornih radnji dovedena je u pitanje zbog činjenice da novac za organizaciju i provođenje lokalnih izbora 2020. godine još nije osiguran.

Jedna od aktivnosti čija je realizacija bila onemogućena zbog činjenice da novac za provođenje izbora nije osiguran je štampanje i izlaganje privremenih biračkih spiskova u periodu od 18. jula do 17. avgusta ove godine.

Isključivo zahvaljujući kontinuiranoj podršci Misije OSCE-a u BiH, završeno je štampanje privremenih biračkih spiskova i njihovo pakovanje. Distribucija privremenih biračkih spiskova prema gradskim/opštinskim izbornim komisijama počela je u petak, 17. jula 2020. godine.

Centralna izborna komisija BiH još jednom poziva nadležne organe vlasti u BiH da osiguraju novac za organizaciju i provođenje lokalnih izbora u BiH.

Komentari 0
Povezane vijesti
Zatvorena glasačka mjesta na sjeveru KiM: Izuzetno niska izlaznost Zatvorena glasačka mjesta na sjeveru KiM: Izuzetno niska izlaznost
Parlamentarni izbori u Hrvatskoj: HDZ osvojio 61, SDP 42 mandata Parlamentarni izbori u Hrvatskoj: HDZ osvojio 61, SDP 42 mandata
Prva izlazna anketa izbora u Hrvatskoj: HDZ-u 58 mandata, SDP-u i partnerima 44 Prva izlazna anketa izbora u Hrvatskoj: HDZ-u 58 mandata, SDP-u i partnerima 44
Najčitanije
  • Partizan mijenja ime!
    18h 21m
    4
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    1h 26m
    0
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    22h 54m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    20h 28m
    3
  • Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
    21h 34m
    0