ЦИК БиХ: За изборе пријављено 25 мртвих особа

02.09.2020. 21:17
0
ИЗВОР: srpskainfo

Централна изборна комисија БиХ (ЦИК БиХ) сутра организује жријебање политичких субјеката за утврђивање редослиједа на гласачком листићу.

Жријебање ће бити јавно, а због епидемиолошке ситуације емитоваће се уживо на интернет страници ове институције.

Рок за подношење пријава бирача који гласају изван БиХ истекао је у поноћ 1. септембра.

У Централну изборну комисију пристигле су и посљедње пријаве бирача за гласање изван БиХ. Неправилности има, каже предсједник Комисије Жељко Бакалар, али колико – тек ће се знати по окончању провјера и додатних контрола након чега ће бити донесена одлука о закључењу Централног бирачког списка за гласање изван БиХ, пише Аваз.

– Пријаве које се одбијају и оне које имају одређене специфичности да се додатно провјери да ли су валидне и има ли неправилности. Одређене неправилности смо већ запазили – имамо 25 пријава за гласање ван Босне и Херцеговине од особа за које смо утврдили да су умрле. Већи дио материјала већ смо послали Тужилаштву – истиче Бакалар.

Коментари 0
Повезане вијести
Забрињавајуће пројекције: БиХ у најгорем положају у региону Забрињавајуће пројекције: БиХ у најгорем положају у региону
У сриједу у УН о резолуцији о Сребреници и сједница Савјета безбједности УН о БиХ У сриједу у УН о резолуцији о Сребреници и сједница Савјета безбједности УН о БиХ
Карлинг репрезентација БиХ заузела 7. мјесто на Европском првенству у Шкотској Карлинг репрезентација БиХ заузела 7. мјесто на Европском првенству у Шкотској
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    18h 10m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    19h 43m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    16h 9m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    18h 22m
    0
  • Партизан мијења име!
    8h 51m
    3