ЦИК донио Наредбу о поновном бројању гласачких листића у Главном центру за бројање

25.10.2022. 17:09
0
ИЗВОР: srna.rs

Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ донијела је данас нову Наредбу о поновном контролном бројању у Главном центру за бројање у сарајевској дворани "Зетра" са више бирачких мјеста у основним изборним јединицама Горажде, Мостар и Бањалука за више нивоа власти.

Према овој наредби поново ће се пребројавати гласови са једног бирачког мјеста у Бањалуци за Народну скупштину Републике Српске, са 11 бирачких мјеста у Горажду за нивое Парламента ФБиХ и Босанско-подрињског кантона, те са једног бирачког мјеста у Мостару за ниво скупштине Херцеговачко-неретванског кантона.

Поред тога, поводом жалбе политичког субјекта СДП донесена је одлука о измјени прве одлуке о додјели компензационих мандата за Народну скупштину Републике Српске.

Према овој одлуци компензациони мандат кандидата СНСД-а Маре Грануле додјељује се кандидату исте странке Ани Љубојевић, компензациони мандат кандидата ПДП-а Марине Благојевић додјељује се кандидату исте странке Ани Чекић, компензациони мандат Борана Босанчића из ДЕМОС-а додјељује се кандидату исте странке Сузани Гашић, док се компензациони мандат кандидата Покрета за државу Амине Кавазовић додјељује Андреи Гајић.

Члан ЦИК-а Ахмет Шантић објаснио је да је ова одлука донесена како би се испоштовао принцип да сва три конститутивна народа имају по четири компензациона мандата у Народној Скупштини Републике Српске, те истакао да ће се у наредном периоду рјешавати и питање компензационих мандата у парламенту ФБиХ.

На данашњој сједници једногласно је усвојен и Извјештај о деветомјесечном извршењу буџета ЦИК-а у периоду од 1. јануара до 30. септембра ове године.

Коментари 0
Повезане вијести
Од 1. јануара Ирена Хаџиабдић предсједник ЦИК-а Од 1. јануара Ирена Хаџиабдић предсједник ЦИК-а
Наредба да се коров не пали без најаве ватрогасно-спасилачким јединицама Наредба да се коров не пали без најаве ватрогасно-спасилачким јединицама
Наредба о привременој забрани рада угоститељских објеката 8. и 9. јануара Наредба о привременој забрани рада угоститељских објеката 8. и 9. јануара
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    3h 35m
    7
  • Радник пао са стуба и погинуо
    21h 57m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    23h 12m
    1
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    19h 5m
    0
  • Скупштина Џудо савеза Српске без кворума
    22h 11m
    1