ЦИК: „Ништа од поништавања избора“

22.10.2022. 20:40
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Централна изборна комисија БиХ одржала је вечерас 68. хитну сједницу на којој је разматрано неколико захтјева за поновним бројањем гласова, али и поништавањем Општих избора у БиХ.

На сједници којом је предсједавао Суад Арнаутовић, чланови ЦИК-а разматрали су три тачке дневног реда. Прва тачка односила се на захтјеве за поновно бројање гласачких листића.

Овај захтјев упутило је неколико странака, укључујући и Социјалистичку партију РС-а, коалицију Уједињени за слободну БиХ, те Покрет за државу. Поједини захтјеви односили су се само на одређене општине, док је један укључивао и поновно бројање гласова за све нивое власти у БиХ.

Међутим, сви захтјеви су одбачени те је наведено како су преурањени.

Такође, на сједници је расправљано и о неколико захтјева који се тичу контролног бројања гласачких листића, а ове захтјеве осим странака упутило је и неколико грађана. И ове захтјеве чланови ЦИК-а су одбацили као преурањене.

На крају сједнице, чланови Централне изборне комисије расправљали су и о захтјевима који се односе на поништавање избора, али су и они одбачени.

На крају сједнице, предсједник ЦИК-а Суад Арнаутовић заказао је 69. хитну сједницу која би се требала одржати вечерас у 20:15 минута, а на којој ће се наћи Приједлог одлуке о утврђивању и објављивању резултата избора, преноси Klix.

Коментари 0
Повезане вијести
Затворена гласачка мјеста на сјеверу КиМ: Изузетно ниска излазност Затворена гласачка мјеста на сјеверу КиМ: Изузетно ниска излазност
Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата
Прва излазна анкета избора у Хрватској: ХДЗ-у 58 мандата, СДП-у и партнерима 44 Прва излазна анкета избора у Хрватској: ХДЗ-у 58 мандата, СДП-у и партнерима 44
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    18h 9m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    17h 5m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    17h 9m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    14h 2m
    1
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    15h 59m
    0