CIK: „Ništa od poništavanja izbora“

22.10.2022. 20:40
0
IZVOR: srpskainfo.com

Centralna izborna komisija BiH održala je večeras 68. hitnu sjednicu na kojoj je razmatrano nekoliko zahtjeva za ponovnim brojanjem glasova, ali i poništavanjem Opštih izbora u BiH.

Na sjednici kojom je predsjedavao Suad Arnautović, članovi CIK-a razmatrali su tri tačke dnevnog reda. Prva tačka odnosila se na zahtjeve za ponovno brojanje glasačkih listića.

Ovaj zahtjev uputilo je nekoliko stranaka, uključujući i Socijalističku partiju RS-a, koaliciju Ujedinjeni za slobodnu BiH, te Pokret za državu. Pojedini zahtjevi odnosili su se samo na određene opštine, dok je jedan uključivao i ponovno brojanje glasova za sve nivoe vlasti u BiH.

Međutim, svi zahtjevi su odbačeni te je navedeno kako su preuranjeni.

Takođe, na sjednici je raspravljano i o nekoliko zahtjeva koji se tiču kontrolnog brojanja glasačkih listića, a ove zahtjeve osim stranaka uputilo je i nekoliko građana. I ove zahtjeve članovi CIK-a su odbacili kao preuranjene.

Na kraju sjednice, članovi Centralne izborne komisije raspravljali su i o zahtjevima koji se odnose na poništavanje izbora, ali su i oni odbačeni.

Na kraju sjednice, predsjednik CIK-a Suad Arnautović zakazao je 69. hitnu sjednicu koja bi se trebala održati večeras u 20:15 minuta, a na kojoj će se naći Prijedlog odluke o utvrđivanju i objavljivanju rezultata izbora, prenosi Klix.

Komentari 0
Povezane vijesti
Zatvorena glasačka mjesta na sjeveru KiM: Izuzetno niska izlaznost Zatvorena glasačka mjesta na sjeveru KiM: Izuzetno niska izlaznost
Parlamentarni izbori u Hrvatskoj: HDZ osvojio 61, SDP 42 mandata Parlamentarni izbori u Hrvatskoj: HDZ osvojio 61, SDP 42 mandata
Prva izlazna anketa izbora u Hrvatskoj: HDZ-u 58 mandata, SDP-u i partnerima 44 Prva izlazna anketa izbora u Hrvatskoj: HDZ-u 58 mandata, SDP-u i partnerima 44
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    4h 45m
    7
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    3h 41m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    22h 26m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    19h 25m
    0
  • Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko
    20h 37m
    0