ЦИК усвојио одлуку о утврђивању и објављивању резултата избора, осим за предсједника Српске

22.10.2022. 21:14
1
ИЗВОР: klix.ba

Након вечерашње 68. хитне сједнице, ЦИК БиХ је организовао и 69. хитну сједницу на којој је усвојена Одлука о утврђивању и објављивању резултата Општих избора у БиХ који су одржани 2. октобра.

Као и претходну сједницу, и ову је отворио предсједник ЦИК-а Суад Арнаутовић који је рекао како ће сви резултати бити објављени на страници Централне изборне комисије.

ЦИК ће сада гласати о одлуци о утврђивању и објављивању резултата избора и тиме утврдити резултате за више нивоа. Ако се усвоји у предложеном тексту, овом одлуком ће се утврдити резултати за скоро све нивое и они ће бити доступни јавности путем веб-странице ЦИК-а - рекао је Арнаутовић прије гласања.

Такође, осврнуо се и на бројања гласова за предсједника Републике Српске, те  поручио како активности још нису окончане.

- Данас до 18 сати, од 2.239 бирачких мјеста, главни центар је обрадио 1.070 бирачких мјеста из 13 општина. Очекујемо да ће остатак ићи бржом динамиком јер су остала мјеста с мање регистрованих бирача - рекао је предсједник ЦИК-а.

Након расправе, чланови ЦИК-а су приступили гласању, те су једногласно донијели одлуку о утврђивању и објављивању резултата избора.

На хитној сједници, Арнаутовић је говорио и о бројним неправилностима које су уочене у и након изборног процеса што се нарочито односи на рад бирачких одбора.

- Ми смо 6. октобра у 12:44 морали издати наредбу којом се градским изборним комисијама наређује да изврше унос резултата јер га нису урадили до тада. Та наредба је морала бити издата Зеници, Бањој Луци, Сарајеву, Санском Мосту, Лакташима, Ливну, Брчком и Посушју. То су несхватљива кашњења. Након свега тога, када је сва та мука нама дошла на ред, онда је ЦИК прозиван као да ми то поновно бројимо. Ми поправљамо оно што није квалитетно урађено на нивоу општина у БиХ -  закључио је Арнаутовић.

Подсјетимо, данас је био посљедњи дан рока до којег је ЦИК морао објавити резултате избора.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Ja 22.10.2022. 21:57
    Ma sbi kradu.Bolje razmislite o usmjeravanju saobraćaja po kolovozima a ne kroz prolaze zgrada od prašine se ne vidimo žitelji nisu bezbjedni izaći u prodavnicu kao i školarci u škole.Boračko naselje kažnjavaju nisu dobro slušali
Повезане вијести
Четири делегата СНСД-а у Дому народа и један из СДС-а Четири делегата СНСД-а у Дому народа и један из СДС-а
ЦИК признала спорни листић ЦИК признала спорни листић
Погледајте листе српских делегата за Дом народа БиХ Погледајте листе српских делегата за Дом народа БиХ
Најчитаније
  • Заплијењено 250 килограма кокаина
    22h 55m
    0
  • Полицајац годинама просјацима узимао новац
    23h 33m
    1
  • Програм прославе славе Храма Светог Василија Острошког
    10h 31m
    0
  • Нерадни дан у Српској
    12h 18m
    0
  • Дан побједе над фашизмом и Дан Европе
    11h 18m
    0