Ћосић: Нови парк биће завршен до средине наредне године

07.10.2019. 20:31
1
ИЗВОР: Srna

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић изјавио је да ће до средине наредне године грађани ове општине добити нови савремено опремљен градски парк, за чију изградњу је општинска управа издвојила око 900.000 КМ.

-Радови на парку у оквиру Регулационог плана `Центар два` између Дечанске и Хиландарске улице, треба да почну у наредних петнаестак дана постављањем кишне и фекалне канализације, као и довођењем воде, а изводиће их предузеће `Водовод и канализавија`-, рекао је Ћосић Срни.

Ћосић је појаснио да је Општинска управа у протеклом периоду потписала уговор за изградњу фудбалског игралишта са вјештачком травом, терена за баскет и одбојку, постављање справа за дјецу, као и за поплочавање мини трга и централног дијела парка, те да радови треба да крену кад “Водовод и канализација” заврши свој дио посла, односно, максимално за 40 дана.

-На прољеће нас очекује изградња стаза кроз парк, озелењавање и постављање расвјете. Расвјету би требало да договоримо у наредних мјесец дана, када би требало да буде расписан и тендер за стазе и озелењавање-, навео је Ћосић.

Према његовим ријечима, због радова на одржавању водоводне мреже “Водовод и канализација” је неколико пута одгађао почетак радова у парку, али то неће утицати на планирану динамику и грађани Источног Новог Сарајева нови парк добиће средином наредне године.

Ћосић је нагласио да је у току замјена плоча у парку “Гаврило Принцип”, који ће убудуће бити дио једне цјелине са новим тргом “Србија”, позориштем и спортском двораном.

-У наредних 15 дана биће завршено поплочавање простора око фонтане, амфитетара и око споменика Гаврилу Принципу идентичном подлогом каква је постављена и на тргу `Србија`, тако да ће визуелно бити потпуно иста-, закључио је Ћосић.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Haha 08.10.2019. 00:43
    Budimo realni pa recimo da ce biti gotov pred izbore. Kao i pozoriste. I trg. I sala....
Повезане вијести
У сриједу промоција романа „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву У сриједу промоција романа „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву
Милан треба нашу помоћ – позови 17047 Милан треба нашу помоћ – позови 17047
Преминула Вера Гргић Преминула Вера Гргић
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    13h 48m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    13h 19m
    2
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    13h 42m
    0
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    9h 35m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    5h 30m
    2