Ћосић угостио ученике генерације средњих и основних школа (ФОТО)

23.06.2023. 12:41
0
ИЗВОР: katera.news

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић организовао је данас традиционални пријем за ученике генерације основних школа, као и за четири средње школе са подручја града Источно Сарајево и том приликом им уручио пригодне поклоне.

Ћосић је истакао да је пред ученицима важан животни период, пун промјена и да прелаз није лаган, али како је навео, ђаци морају да буду добри људи, да и даље уче и тако остану најбољи.

Слика

Фото: gradistocnosarajevo.net

- Знање које имате требало би да пренесете и другима - објаснио је Ћосић и додао да је једино знање то које нико не може да одузме, те да је највеће богатство помагати другима.

Према његовим ријечима, важно је да се ученици чувају лоших ствари које нису корисне ни за њих ни за околину, те да је у том животном периоду неопходно остати одговоран према себи и друштвеној заједници.

- Овакви млади људи су нам увијек у фокусу, а окупљање и заједништво којем их учимо даје додатну снагу свима нама да и даље јачамо и развијамо град Источно Сарајево - рекао је Ћосић.

Он је напоменуо да ученици и даље треба да буду одговорни, паметни и упорни и да је то уз константан рад на себи добитна комбинација, која увијек резултује добрим резултатима и успјесима, а да је Градска управа Источно Сарајево увијек присутна за помоћ и подршку.

Слика

Фото: gradistocnosarajevo.net

- Волио бих да своје школовање наставите у Источном Сарајеву, али разумијем и ако имате другачију намјеру - навео је Ћосић и изразио наду да ће се ђаци након завршетка студија вратити у још развијенију локалну заједницу.

Градоначелник је истакао да ће, у складу са Правилником о додјели студентских стипендија, ученици генерације, након уписивања факултета, аутоматски добити и градску стипендију.

Ученици и професори захвалили су градоначелнику на топлом пријему и добродошлици, као и досадашњој подршци и разумијевању Градске управе Источно Сарајево, навели су из Градске управе.

Димитрије Николић, у овој години ученик је генерације двије школе, Основне школе „Србија“ у Палама, као и  Основне школе за основно музичко образовање Источно Ново Сарајево, одсјек за гитару.

Слика

Фото: gradistocnosarajevo.net

Ученица генерације Основне школе „Алекса Шантић“ Војковићи је Анастасија Шеховац, из Основне школе „Соколац“ ученица генерације је Николина Боровчанин, док је из Основне школе „Свети Сава“ у Источном Новом Сарајеву ученик генерације Дамјан Бошковић.

Ђак генерације Основне школе „Јован Дучић“ у Касиндолу је Анка Вујадин, док је ученица генерције у Основној школи „Трново“ Сања Голијанин. У Основној школи „Пале“ ученик генерације је Ђорђе Кнежевић, док је у Основној школи „Мокро“ ученик генерације Стефан Пекић. Јован Сладоје ђак је генерације у Основној школи „Петар Петровић Његош“ у Источној Илиџи.

Слика

Фото: gradistocnosarajevo.net

Ученик генерације Средњошколског центра „Источна Илиџа“ je Михајло Голијанин, ученице  генерације Средње школе „28. јуни“ из Источног Новог Сарајева су Теодора Марковић и Марија Мочевић, ученик генерације у СШЦ „Пале“ је Алекса Вукадин, док је Анастасија Симић  ученица генерације Средњошколског центра „Василије Острошки“ из Сокоца.

Коментари 0
Повезане вијести
Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа интервенисале више од десет пута Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа интервенисале више од десет пута
Подржана иницијатива о формирању дирекције за планирање изградње Источног Сарајева Подржана иницијатива о формирању дирекције за планирање изградње Источног Сарајева
Божовић: Хитно ријешити питање изградње Средњошколског центра "Источна Илиџа" Божовић: Хитно ријешити питање изградње Средњошколског центра "Источна Илиџа"
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    16h 9m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    14h 53m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    9h 38m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    6h 37m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    6h 43m
    0