Ćosić ugostio učenike generacije srednjih i osnovnih škola (FOTO)

23.06.2023. 12:41
0
IZVOR: katera.news

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić organizovao je danas tradicionalni prijem za učenike generacije osnovnih škola, kao i za četiri srednje škole sa područja grada Istočno Sarajevo i tom prilikom im uručio prigodne poklone.

Ćosić je istakao da je pred učenicima važan životni period, pun promjena i da prelaz nije lagan, ali kako je naveo, đaci moraju da budu dobri ljudi, da i dalje uče i tako ostanu najbolji.

Slika

Foto: gradistocnosarajevo.net

- Znanje koje imate trebalo bi da prenesete i drugima - objasnio je Ćosić i dodao da je jedino znanje to koje niko ne može da oduzme, te da je najveće bogatstvo pomagati drugima.

Prema njegovim riječima, važno je da se učenici čuvaju loših stvari koje nisu korisne ni za njih ni za okolinu, te da je u tom životnom periodu neophodno ostati odgovoran prema sebi i društvenoj zajednici.

- Ovakvi mladi ljudi su nam uvijek u fokusu, a okupljanje i zajedništvo kojem ih učimo daje dodatnu snagu svima nama da i dalje jačamo i razvijamo grad Istočno Sarajevo - rekao je Ćosić.

On je napomenuo da učenici i dalje treba da budu odgovorni, pametni i uporni i da je to uz konstantan rad na sebi dobitna kombinacija, koja uvijek rezultuje dobrim rezultatima i uspjesima, a da je Gradska uprava Istočno Sarajevo uvijek prisutna za pomoć i podršku.

Slika

Foto: gradistocnosarajevo.net

- Volio bih da svoje školovanje nastavite u Istočnom Sarajevu, ali razumijem i ako imate drugačiju namjeru - naveo je Ćosić i izrazio nadu da će se đaci nakon završetka studija vratiti u još razvijeniju lokalnu zajednicu.

Gradonačelnik je istakao da će, u skladu sa Pravilnikom o dodjeli studentskih stipendija, učenici generacije, nakon upisivanja fakulteta, automatski dobiti i gradsku stipendiju.

Učenici i profesori zahvalili su gradonačelniku na toplom prijemu i dobrodošlici, kao i dosadašnjoj podršci i razumijevanju Gradske uprave Istočno Sarajevo, naveli su iz Gradske uprave.

Dimitrije Nikolić, u ovoj godini učenik je generacije dvije škole, Osnovne škole „Srbija“ u Palama, kao i  Osnovne škole za osnovno muzičko obrazovanje Istočno Novo Sarajevo, odsjek za gitaru.

Slika

Foto: gradistocnosarajevo.net

Učenica generacije Osnovne škole „Aleksa Šantić“ Vojkovići je Anastasija Šehovac, iz Osnovne škole „Sokolac“ učenica generacije je Nikolina Borovčanin, dok je iz Osnovne škole „Sveti Sava“ u Istočnom Novom Sarajevu učenik generacije Damjan Bošković.

Đak generacije Osnovne škole „Jovan Dučić“ u Kasindolu je Anka Vujadin, dok je učenica genercije u Osnovnoj školi „Trnovo“ Sanja Golijanin. U Osnovnoj školi „Pale“ učenik generacije je Đorđe Knežević, dok je u Osnovnoj školi „Mokro“ učenik generacije Stefan Pekić. Jovan Sladoje đak je generacije u Osnovnoj školi „Petar Petrović Njegoš“ u Istočnoj Ilidži.

Slika

Foto: gradistocnosarajevo.net

Učenik generacije Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“ je Mihajlo Golijanin, učenice  generacije Srednje škole „28. juni“ iz Istočnog Novog Sarajeva su Teodora Marković i Marija Močević, učenik generacije u SŠC „Pale“ je Aleksa Vukadin, dok je Anastasija Simić  učenica generacije Srednjoškolskog centra „Vasilije Ostroški“ iz Sokoca.

Komentari 0
Povezane vijesti
Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa intervenisale više od deset puta Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa intervenisale više od deset puta
Podržana inicijativa o formiranju direkcije za planiranje izgradnje Istočnog Sarajeva Podržana inicijativa o formiranju direkcije za planiranje izgradnje Istočnog Sarajeva
Božović: Hitno riješiti pitanje izgradnje Srednjoškolskog centra "Istočna Ilidža" Božović: Hitno riješiti pitanje izgradnje Srednjoškolskog centra "Istočna Ilidža"
Najčitanije
  • Partizan mijenja ime!
    18h 6m
    4
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    22h 39m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    20h 13m
    3
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    1h 11m
    0
  • Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
    21h 19m
    0