Ћосић: Ускоро елаборат о санирању оштећења на вртићу "Вратите нам осмијех"

21.08.2020. 18:38
0
ИЗВОР: СРНА

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић најавио је данас да ће у наредних неколико дана бити завршен елаборат о начину санирања оштећења на објекту вртића "Вратите нам осмијех" на локалитету парка "Сунце", који је оштећен усљед појаве клизишта узрокованог радовима на оближњем градилишту.

Ћосић је навео и да би са Грађевиснког факултета у Сарајеву ускоро требало да стигне тачан налаз о каквом клизишту је ријеч, односно на којој дубини се креће тло.

- Јуче сам обишао дио гдје се прави стамбена зграда у Карађорђевој улици, гдје смо имали ситуацију са клизањем земљишта у близини објекта вртића. Зид је завршен и ствари се стабилизују. Било је ту можда пропуста у дијелу да временски није било погођењо извођење радова, али све је то сада санирано - рекао је Ћосић новинарима.

Ћосић је нагласио да је за вртић "Вратите нам осмијех" привремено смјештен на алтернативну локацију, те да општинска управа учествује финансијски у плаћању локације, као што је то радила и протеклих година.

Према његовим ријечима, наредних дана у парку "Сунце" биће постављена биста Слободану Принципу Сељи, чесма и неколико клупа, а неки дан је потписан уговор са једном невладином организацијом о три мини пројекта за додатно уређење парка.

- Парк `Сунце` је ту гдје јесте и морам да нагласим да никоме никада није пало на памет, нити је имао у плану да уруши било какве зелене површине. Радници Комуналног предузећа `Рад` редовно одржавају овај локалитет, али постоје дијелови парка који су запрљани због људког немара и вандализма, међутим и то се уређује - рекао је он.

Коментари 0
Повезане вијести
Ћосић: Букет цвијећа Карићевој као знак уважавања и жеље за добрим односом два града Ћосић: Букет цвијећа Карићевој као знак уважавања и жеље за добрим односом два града
Торта за градоначелницу Сарајева Торта за градоначелницу Сарајева
Новогодишњи пријем за представнике политичког и јавног живота Источног Сарајева (ФОТО) Новогодишњи пријем за представнике политичког и јавног живота Источног Сарајева (ФОТО)
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    8h 32m
    6
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    22h 14m
    0
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    21h 42m
    0
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    6h 34m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    20h 33m
    0