Ćosić: Uskoro elaborat o saniranju oštećenja na vrtiću "Vratite nam osmijeh"

21.08.2020. 18:38
0
IZVOR: SRNA

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić najavio je danas da će u narednih nekoliko dana biti završen elaborat o načinu saniranja oštećenja na objektu vrtića "Vratite nam osmijeh" na lokalitetu parka "Sunce", koji je oštećen usljed pojave klizišta uzrokovanog radovima na obližnjem gradilištu.

Ćosić je naveo i da bi sa Građevisnkog fakulteta u Sarajevu uskoro trebalo da stigne tačan nalaz o kakvom klizištu je riječ, odnosno na kojoj dubini se kreće tlo.

- Juče sam obišao dio gdje se pravi stambena zgrada u Karađorđevoj ulici, gdje smo imali situaciju sa klizanjem zemljišta u blizini objekta vrtića. Zid je završen i stvari se stabilizuju. Bilo je tu možda propusta u dijelu da vremenski nije bilo pogođenjo izvođenje radova, ali sve je to sada sanirano - rekao je Ćosić novinarima.

Ćosić je naglasio da je za vrtić "Vratite nam osmijeh" privremeno smješten na alternativnu lokaciju, te da opštinska uprava učestvuje finansijski u plaćanju lokacije, kao što je to radila i proteklih godina.

Prema njegovim riječima, narednih dana u parku "Sunce" biće postavljena bista Slobodanu Principu Selji, česma i nekoliko klupa, a neki dan je potpisan ugovor sa jednom nevladinom organizacijom o tri mini projekta za dodatno uređenje parka.

- Park `Sunce` je tu gdje jeste i moram da naglasim da nikome nikada nije palo na pamet, niti je imao u planu da uruši bilo kakve zelene površine. Radnici Komunalnog preduzeća `Rad` redovno održavaju ovaj lokalitet, ali postoje dijelovi parka koji su zaprljani zbog ljudkog nemara i vandalizma, međutim i to se uređuje - rekao je on.

Komentari 0
Povezane vijesti
Ćosić: Buket cvijeća Karićevoj kao znak uvažavanja i želje za dobrim odnosom dva grada Ćosić: Buket cvijeća Karićevoj kao znak uvažavanja i želje za dobrim odnosom dva grada
Torta za gradonačelnicu Sarajeva Torta za gradonačelnicu Sarajeva
Novogodišnji prijem za predstavnike političkog i javnog života Istočnog Sarajeva (FOTO) Novogodišnji prijem za predstavnike političkog i javnog života Istočnog Sarajeva (FOTO)
Najčitanije
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    16h 12m
    0
  • U utorak ispraćaj prote Voja Čarkića
    15h 43m
    2
  • Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    11h 59m
    0
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    16h 6m
    0
  • Poziv babice jedan od najljepših, najhumanijih i najodgovornijih poziva
    7h 54m
    2