Црна Гора тражи помоћ земаља региона у истрази о тунелу

18.09.2023. 20:43
0
ИЗВОР: Танјуг

Након афере "тунел" Црна Гора ће затражити да се формира заједнички истражни тим са државама из окружења који ће омогућити лакшу размјену података када је у питању борба против организованог криминала, пише портал РТЦГ.

Према сазнањима портала, да би једна оваква иницијатива могла да заживи потребна је сагласност државног тужилаштва јер је по закону на челу заједничких истражних тимова тужилац.

Вршилац дужности директора Управе полиције Никола Терзић данас је у Београду разговарао са представницима МУП-а Србије, али, како се наводи, заједнички истражни тим не би био састављен само од црногорских и српских истражитеља, већ би ту могли бити и представници других држава региона као што су БиХ и Албанија.

Тај тим би се бавио генерално проблемом организованог криминала на Балкану и заједничким истрагама, али и случајем који је најактуелнији у Црној Гори, прокопавањем тунела од стана у Његошевој улици до депоа Вишег суда у Подгорици.

Тунел је откривен 11. септембра у Подгорици, а спекулише се да су мотиви за овакав криминални подухват крађа и компромитација доказа, бјекство неког од затвореника или можда чак и физички напад.

Форензичари су изузели трагове из стана одакле је почело копање и очекује се да наредних дана буде познато више информација о починиоцима овог кривичног дјела.

Идентификован већи број лица која су учествовала у прокопавању тунела

Министар унутрашњих послова Црне Горе Филип Аџић рекао је да је идентификован већи број лица која су учествовала у прокопавању тунела од стана у Његошевој улици до депоа Вишег суда у Подгорици, али да је важније ко су налогодавци дјела.

- Идентификовали смо особе које су учествовале у копању тунела. Очекујемо да тим истражитеља из Црне Горе посјети Београд и да у сарадњи са њима покушамо да лица која су починила ово дјело, приведемо правди. Чекамо потврду од земаља из којих лица потичу - рекао је Аџић.

Он је нагласио да је изузет знатан број ДНК материјала, телефонски бројеви и видео-записи, наглашавајући да је заводолјан током истраге овог случаја.

Аџић је истакао да је извјештавање медија отежало да дођу до лица који су починиоци дјела.

- И негдје се на неки начин сугерисало тим лицима да имамо податке о њима - рекао је Аџић.

Црногорској полицији је у понедјељак, 11. септембра, пријављено је да је обијен депо Вишег суда у Подгорици.

Према подацима црногорских државних органа, у посљедње двије и по године у депоу Вишег суда у Подгорици смјештено је укупно око 9,5 тона разне врсте дроге, од чега око двије тоне кокаина и око седам тона марихуане.

 

Осим дроге, у депоу се чувају и документа од значаја за друге поступке, а такође и предмети којима су извршена друга кривична дјела, а која се чувају као доказни материјал.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Лов газда са Јадрана не престаје Лов газда са Јадрана не престаје
НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО
Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО) Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    14h 46m
    0
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    14h 2m
    0
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    11h 18m
    4
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    9h 40m
    0
  • Данас Марковдан
    18h 28m
    0