Црна Гора усвојила пакет санкција Москви

15.03.2022. 13:18
1
ИЗВОР: srpskainfo.com

Након критика представника међународне заједнице због непримењивања рестриктивних мјера према Русији, Комисија за политички систем Владе Црне Горе усвојила је данас једногласно пакет санкција Москви, који је претходно усвојио Савјет Европске уније.

Комисијом је предсједавао потпредсједник владе и актуелни мандатар за састав нове извршне власти Дритан Абазовић.

 

Како преносе подгорички медији, између осталог, санкције се односе на 696 руских држављана као и на финансијске институције, имовину, промет и дистрибуцију добара.

На списку су између осталих предсједник Русије Владимир Путин, премијер Михаил Мишустин, министар спољних послова Сергеј Лавров, министар унутрашњих послова Русије Владимир Колокољцев, Рамзан Кадиров, предсједник руске Републике Чеченије, бивши предсједник Русије и актуелни потпредсједник Руског вијећа безбједности Дмитриј Медведев.

На списку су и Игор Сечин, главни извршни директор руске државне нафтне компаније Росњефт, Николај Токарев, главни извршни директор руског нафтног и плинског предузежа Трансњефт.

Подгоричке Вијести су раније пренијеле да црногорска влада у техничком мандату још није донијела одлуку о рестриктивним мјерама према Русији, јер за њено доношење нема већину.

Премијер Здравко Кривокапић би, према сазнањима листа, подржао одлуку, али је одлучио да се она не уврштава у дневни ред јер је двоје министара уздржано, а четворо против.

Замјеник помоћника америчког државног секретара и специјални изасланик за Западни Балкан Габријел Ескобар позвао је јуче Црну Гору да слиједи руководство ЕУ и да у потпуности примијени санкције на медије Russia Today (РТ) и Спутњик, због, како је навео, обмањујућих чланака и ширења дезинформација, као и на руске држављане и њихову имовину.

– Црна Гора треба да слиједи вођство ЕУ и да у потпуности примјени санкције на РТ и Спутњик, који шире опасне дезинформације и пропаганду у покушају да оправдају Путинов ничим изазван рат – рекао је Ескобар за подгоричке Вијести.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Mirce 15.03.2022. 17:38
    Dok su rublje valjale za obnovu te iste Crne Gore i za punjenje Milovih dzepova i njemu bliskih onda su valjale.
Повезане вијести
Српска легализује исплату плате у коверти Српска легализује исплату плате у коверти
Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО) Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО)
Ово је списак 47 појединаца и фирми из БиХ на америчкој „црној листи“ Ово је списак 47 појединаца и фирми из БиХ на америчкој „црној листи“
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    4h 50m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    17h 47m
    0
  • Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина
    2h 1m
    1
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    16h 9m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    18h 23m
    3