Црногорци се такмиче ко ће дуже издржати у самоизолацији

11.01.2021. 09:36
0
ИЗВОР: Fena

Како се лијеност вјековима повезује с Црногорцима, етно село Монтенегро близу Никшића годинама је организовало такмичење у лежању.

Пошто им је ове године коронавирус пореметио планове одлучили су епидемиолошки савјесно организовати такмичење у самоизолацији.

Сви судионици морају се придржавати правила која предвиђају да сами бораве у колиби и нигдје не излазе те да сами одржавају хигијену смјештаја и посуђа. Нема телефона ни телевизора, духана ни алкохола.

Организатор осигурава храну за седам дана, али и дуже уколико буде упорних.

-Храна ће бити здрава, ништа пакирано ни обилно. Нормално за један здрав дан. Вода је изворска, имате је у смјештају. Књиге су допуштене, допуштено је и цртање. Све је допуштено што је здраво за душу једног човјека - наводе организатори из етно села Монтенегро.

Побједник ће добити скромних 300 еура, али ће судионик који одустане прије трећег дана платити комплетан смјештај и храну у износу од 105 еура.

Такмичење почиње 5. фебруара, а судећи по првим пријавама на Фејсбук страници организатора много је оних који би "да одморе и да зато буду плаћени".

Ипак, комисија ће од пријављених изабрати пет до седам такмичара, преноси Хина.

Коментари 0
Повезане вијести
Одржано друштвено такмичење у лову рибе на пловак на језеру Лађеница (ФОТО) Одржано друштвено такмичење у лову рибе на пловак на језеру Лађеница (ФОТО)
Ученици ОШ „Србија“ трећи на републичком такмичењу „Дјеца у саобраћају 2024“ Ученици ОШ „Србија“ трећи на републичком такмичењу „Дјеца у саобраћају 2024“
„Кинески мост“ у петак у Палама „Кинески мост“ у петак у Палама
Најчитаније
 • Обиљежена крсна слава и 34 годинe постојања Српске демократске странке (ФОТО)
  18h 4m
  0
 • Није долазио на посао шест година, открили га кад је требао добити награду
  22h 46m
  1
 • Соколац: Од данас редукција воде
  16h 46m
  5
 • Општински одбор СДС Источно Ново Сарајево прославио крсну славу (ФОТО)
  16h 59m
  0
 • Хаос на Зрћу: Туристи претрпјели тешке повреде
  14h 46m
  0