Црногорци се такмиче ко ће дуже издржати у самоизолацији

11.01.2021. 09:36
0
ИЗВОР: Fena

Како се лијеност вјековима повезује с Црногорцима, етно село Монтенегро близу Никшића годинама је организовало такмичење у лежању.

Пошто им је ове године коронавирус пореметио планове одлучили су епидемиолошки савјесно организовати такмичење у самоизолацији.

Сви судионици морају се придржавати правила која предвиђају да сами бораве у колиби и нигдје не излазе те да сами одржавају хигијену смјештаја и посуђа. Нема телефона ни телевизора, духана ни алкохола.

Организатор осигурава храну за седам дана, али и дуже уколико буде упорних.

-Храна ће бити здрава, ништа пакирано ни обилно. Нормално за један здрав дан. Вода је изворска, имате је у смјештају. Књиге су допуштене, допуштено је и цртање. Све је допуштено што је здраво за душу једног човјека - наводе организатори из етно села Монтенегро.

Побједник ће добити скромних 300 еура, али ће судионик који одустане прије трећег дана платити комплетан смјештај и храну у износу од 105 еура.

Такмичење почиње 5. фебруара, а судећи по првим пријавама на Фејсбук страници организатора много је оних који би "да одморе и да зато буду плаћени".

Ипак, комисија ће од пријављених изабрати пет до седам такмичара, преноси Хина.

Коментари 0
Повезане вијести
Милићки средњошколци побједници Међународне изложбе идеја и иновација Милићки средњошколци побједници Међународне изложбе идеја и иновација
Екипа ОШ „Србија“ прва на такмичењу из области саобраћаја и вјештине у вожњи бициклом (ФОТО) Екипа ОШ „Србија“ прва на такмичењу из области саобраћаја и вјештине у вожњи бициклом (ФОТО)
Ученици Средње музичке школе из Источне Илиџе успјешни у Бањалуци (ФОТО) Ученици Средње музичке школе из Источне Илиџе успјешни у Бањалуци (ФОТО)
Најчитаније
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    7h 8m
    5
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    6h 50m
    0
  • Још један авио-превозник покренуо летове из БиХ
    21h 25m
    0
  • Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом
    7h 44m
    1
  • Три жене заражене ХИВ-ом током козметичког третмана
    8h 21m
    1