Crnogorci se takmiče ko će duže izdržati u samoizolaciji

11.01.2021. 09:36
0
IZVOR: Fena

Kako se lijenost vjekovima povezuje s Crnogorcima, etno selo Montenegro blizu Nikšića godinama je organizovalo takmičenje u ležanju.

Pošto im je ove godine koronavirus poremetio planove odlučili su epidemiološki savjesno organizovati takmičenje u samoizolaciji.

Svi sudionici moraju se pridržavati pravila koja predviđaju da sami borave u kolibi i nigdje ne izlaze te da sami održavaju higijenu smještaja i posuđa. Nema telefona ni televizora, duhana ni alkohola.

Organizator osigurava hranu za sedam dana, ali i duže ukoliko bude upornih.

-Hrana će biti zdrava, ništa pakirano ni obilno. Normalno za jedan zdrav dan. Voda je izvorska, imate je u smještaju. Knjige su dopuštene, dopušteno je i crtanje. Sve je dopušteno što je zdravo za dušu jednog čovjeka - navode organizatori iz etno sela Montenegro.

Pobjednik će dobiti skromnih 300 eura, ali će sudionik koji odustane prije trećeg dana platiti kompletan smještaj i hranu u iznosu od 105 eura.

Takmičenje počinje 5. februara, a sudeći po prvim prijavama na Fejsbuk stranici organizatora mnogo je onih koji bi "da odmore i da zato budu plaćeni".

Ipak, komisija će od prijavljenih izabrati pet do sedam takmičara, prenosi Hina.

Komentari 0
Povezane vijesti
Omladina i podmladak iz Istočne Ilidže najbolji u pružanju prve pomoći Omladina i podmladak iz Istočne Ilidže najbolji u pružanju prve pomoći
Milićki srednjoškolci pobjednici Međunarodne izložbe ideja i inovacija Milićki srednjoškolci pobjednici Međunarodne izložbe ideja i inovacija
Ekipa OŠ „Srbija“ prva na takmičenju iz oblasti saobraćaja i vještine u vožnji biciklom (FOTO) Ekipa OŠ „Srbija“ prva na takmičenju iz oblasti saobraćaja i vještine u vožnji biciklom (FOTO)
Najčitanije
  • U saobraćajnoj nezgodi na putu Podromanija - Sumbulovac teško povrijeđeno dijete
    12h 16m
    0
  • Sokolac: Uplatio novac, teretno motorno vozilo mu nije isporučeno
    12h 33m
    2
  • U četvrtak otvaranje Narodnog pozorišta Istočno Sarajevo
    7h 13m
    3
  • Nenad Marinković student generacije sa prosjekom 10,00
    11h 38m
    0
  • Dušanov zakonik danas puni 675 godina
    13h 9m
    5