Црногорска војска: Подршку СПЦ потписало више од 120 војника и официра

03.07.2020. 21:13
0
ИЗВОР: Sputnjik

Више од 120 војника и официра, активних и пензионисаних, црногорске војске подржало је Српску православну цркву у Црној Гори.

Писмо подршке борби СПЦ за очување светиња и права на вјероисповјест потписала је 121 особа, међу којима су професионална војна лица, цивилна лица на служби у Војсци Црне Горе, војници по уговору и пензионисана војна лица, преноси Ин4С.

- Ми професионални припадници и пензионисани припадници Војске Црне Горе изражавамо пуну подршку Српској православној цркви у Црној Гори у очувању историјског, канонског континуитета, сувереног права на имовину и интегритета свештенства, те осуђујемо сваки вид дискриминације, селективне примјене права, прогона правног и физичког насиља, цјеловитошћу свих наших светиња, свих видова тортуре вјерника – залажући се за једнаку слободу вјероисповести свих вјерских заједница без уплитања извршних органа власти у вјерски живот, што не приличи секуларној држави и цивилизацијским вредностима - написали су војници и официри.

Они су додали да „информација о прављењу списка подршке Српској православној цркви у Црној Гори није дошла до свих професионалних и пензионисаних припадника Војске Црне Горе“, па су позвали и друге да се накнадно пријаве.

Коментари 0
Повезане вијести
Данас пренос моштију Светог Николаја Данас пренос моштију Светог Николаја
Данас Свети Тимотеј и Мавра Данас Свети Тимотеј и Мавра
Саопштење Светог архијерејског сабора Српске православне цркве Саопштење Светог архијерејског сабора Српске православне цркве
Најчитаније
 • Ухапшен због крађе телефона у Дечанској улици
  13h 8m
  3
 • Пријети ли каменолом у Кијеву да блокира пут ка Херцеговини?
  4h 8m
  0
 • Осуђен на 12 година за убиство у Сокоцу
  8h 33m
  1
 • Лице из Пала пријављено полицији јер није испоручило резану грађу
  12h 59m
  0
 • Милутин Миланковић - Један од највећих свјетских умова
  13h 51m
  0