Црвени крст Републике Српске расписао наградни конкурс за ђачке литерарне и ликовне радове

19.02.2024. 11:13
0
ИЗВОР: katera.news

Црвени крст Републике Српске расписао је наградни конкурс за избор најбољих ликовних и литерарних радова за ученике основних школа и најбољих литерарних радова за ученике средњих школа у Републици Српској.

Конкурс се одржава поводом предстојеће предстојећој Недјеље Црвеног крста и Црвеног полумјесеца која је обиљежава од 8. до 15. маја.

Овогодишња тема наградног конкурса је: „Породица хуманости“, што је и мото Црвеног крста Републике Српске.

Радове је потребно доставити општинским и градским организацијама Црвеног крста најкасније до 29. марта.

- Општинске и градске организације ће бирати по три најбоља рада на нивоу сваке општине, односно града, и доставити их координационим одборима регија најкасније до 12. априла. На регионалном нивоу се такође бирају по три најбоља рада, која се шаљу у сједиште Црвеног крста Републике Српске најкасније до 26. априла, након ће стручни жири бирати најбоље радове, навели су из Црвеног крста.

Црвени крст Републике Српске наградиће по три најбоља ликовна и три литерарна рада за основце и три литерарна рада за средњошколце са по 150 КМ за прво мјесто, 100 КМ за друго мјесто и 80 КМ за треће мјесто.

Коментари 0
Повезане вијести
У ОШ „Петар Петровић Његош“ у Источној Илиџи одржана радионица дисеминације о покрету Црвеног крста У ОШ „Петар Петровић Његош“ у Источној Илиџи одржана радионица дисеминације о покрету Црве...
Акција добровољног даривања крви у петак у Фочи Акција добровољног даривања крви у петак у Фочи
Позив за достављање иницијатива за додјелу награда и признања поводом Ђурђевдана Позив за достављање иницијатива за додјелу награда и признања поводом Ђурђевдана
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    1h 3m
    7
  • Радник пао са стуба и погинуо
    19h 25m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    20h 40m
    1
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    16h 33m
    0
  • Скупштина Џудо савеза Српске без кворума
    19h 39m
    1