Црвени крст Републике Српске свечано прославио 30 година „стазама хуманости“

24.06.2022. 10:05
0
ИЗВОР: katera.news

Радном и свечаном сједницом, те свечаном академијом уз премијерно приказивање документарног филма „Стазама хуманости“, Црвени крст Републике Српске синоћ је на Палама прославио 30 година рада и постојања.

У присуству високих делегација Републике Српске, односно предсједника Жељке Цвијановић и ресорних министарстава у Влади Републике Српске, те званица из Црвеног крста Србије и Међународног комитета Црвеног крста, руководство Црвеног крста Републике Српске обиљежило је тридесет година успјешног рада, постојања, дјеловања и помагања људима у потреби.

Овај јубилеј представљао је прилику да се покаже шта је то све урађено у протеклих тридесет година на пољу хуманитарног рада у Републици Српској, посебно у ратним деведесетим годинама, када су волонтери и запослени у структурама Црвеног крста Републике Српске поднијели огроман терет и настојали помоћи свим људима којима је помоћ била потребна.

Током дана, на свечаној сједници Црвеног крста Републике Српске уручена су признања истакнутим дугогодишњим, бившим радницима и волонтерима Црвеног крста Републике Српске, те пријатељима и партнерима из Црвеног крста Србије.

На свечаној академији публика је имала прилику да се кроз документарни филм „Стазама хуманости“, аутора Драгана Симовића, упозна са историјатом Црвеног крста, али и дешавањима кроз историју Црвеног крста у протеклих 30 година, кроз свједочења бројних волонтера и запосленика.

По завршетку академије, у галеријском простору паљанског дома културе била је постављена изложба фотографија, које су забиљежене у протеклих 30 година рада Црвеног крста Републике Српске.

  • Слика
  • Слика

 

Коментари 0
Повезане вијести
На Палама подијељено 70 пакетића и плишаних меда у оквиру акције "По један медо за свако чедо" На Палама подијељено 70 пакетића и плишаних меда у оквиру акције "По један медо за свако ч...
Екипа ОШ ”Петар Петровић Његош” најбоља на општинском такмичењу Црвеног крста Екипа ОШ ”Петар Петровић Његош” најбоља на општинском такмичењу Црвеног крста
Ученици ОШ "Петар Петровић Његош" побједници такмичења Црвеног крста РС Ученици ОШ "Петар Петровић Његош" побједници такмичења Црвеног крста РС
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    11h 14m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    11h 58m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    16h 3m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    16h 7m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    1h 34m
    0