Crveni krst Republike Srpske svečano proslavio 30 godina „stazama humanosti“

24.06.2022. 10:05
0
IZVOR: katera.news

Radnom i svečanom sjednicom, te svečanom akademijom uz premijerno prikazivanje dokumentarnog filma „Stazama humanosti“, Crveni krst Republike Srpske sinoć je na Palama proslavio 30 godina rada i postojanja.

U prisustvu visokih delegacija Republike Srpske, odnosno predsjednika Željke Cvijanović i resornih ministarstava u Vladi Republike Srpske, te zvanica iz Crvenog krsta Srbije i Međunarodnog komiteta Crvenog krsta, rukovodstvo Crvenog krsta Republike Srpske obilježilo je trideset godina uspješnog rada, postojanja, djelovanja i pomaganja ljudima u potrebi.

Ovaj jubilej predstavljao je priliku da se pokaže šta je to sve urađeno u proteklih trideset godina na polju humanitarnog rada u Republici Srpskoj, posebno u ratnim devedesetim godinama, kada su volonteri i zaposleni u strukturama Crvenog krsta Republike Srpske podnijeli ogroman teret i nastojali pomoći svim ljudima kojima je pomoć bila potrebna.

Tokom dana, na svečanoj sjednici Crvenog krsta Republike Srpske uručena su priznanja istaknutim dugogodišnjim, bivšim radnicima i volonterima Crvenog krsta Republike Srpske, te prijateljima i partnerima iz Crvenog krsta Srbije.

Na svečanoj akademiji publika je imala priliku da se kroz dokumentarni film „Stazama humanosti“, autora Dragana Simovića, upozna sa istorijatom Crvenog krsta, ali i dešavanjima kroz istoriju Crvenog krsta u proteklih 30 godina, kroz svjedočenja brojnih volontera i zaposlenika.

Po završetku akademije, u galerijskom prostoru paljanskog doma kulture bila je postavljena izložba fotografija, koje su zabilježene u proteklih 30 godina rada Crvenog krsta Republike Srpske.

  • Slika
  • Slika

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima
Na Palama podijeljeno 70 paketića i plišanih meda u okviru akcije "Po jedan medo za svako čedo" Na Palama podijeljeno 70 paketića i plišanih meda u okviru akcije "Po jedan medo za svako č...
Ekipa OŠ ”Petar Petrović Njegoš” najbolja na opštinskom takmičenju Crvenog krsta Ekipa OŠ ”Petar Petrović Njegoš” najbolja na opštinskom takmičenju Crvenog krsta
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    18h 35m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    16h 37m
    0
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    15h 35m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    15h 30m
    1
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    14h 38m
    1