Црвени крст Републике Српске уручио помоћ поплављеним подручјима у Српској

14.12.2022. 13:29
0
ИЗВОР: katera.news

Представници Црвеног крста Републике Српске јуче су обишли угрожена домаћинства у приједорској регији и на подручју Градишке, те уручили интервентну помоћ Црвеног крста у вриједности од 7.500 КМ.

Координатор програма припрема и одговор на катастрофе Црвеног крста Републике Српске Гордана Остојић је са представницима општинских и градских организација Црвеног крста Републике Српске из Градишке, Приједора, Костајнице, Козарске Дубице и Новог Града посјетила поплављена домаћинства на подручју ових општина и градова и уручила дио помоћи.

- Дио помоћи укључује пакете са храном и средства за дезинфекцију простора, те гумене чизме, лопате, канте, ћебад, заштитне маске и кабанице, док ће остатак помоћи посредством ООЦК/ГОЦК бити дистрибуисан у наредним данима – саопштили су из Црвеног крста Републике Српске.

  • Слика
  • Слика
  • Слика

Из ове организације су навели да ће општинске и градске организације Црвеног крста из наведених општина и градова у наредним данима извршити анализу постојећег стања и утврдити колика је материјална штета причињена у домаћинствима, која су страдала током поплава.

- Након утврђивања материјалне штете, извјештај ће бити достављен Црвеном крсту Републике Српске како би се предузели наредни кораци ка ублажавању посљедица изазваних недавним поплавама. Црвени крст Републике Српске ће и даље наставити са активностима на подршци најрањивијим категоријама становништва Републике Српске, у складу са могућностима, док свакодневно посредством Друшва Црвеног крста/крижа БиХ дијели информације са Међународном федерацијом друштава Црвеног крста и Црвеног полумјесеца, у циљу подршке угроженом становништву у фази опоравка, у зависности од ситуације на терену – рекли су из Црвеног крста Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Грађани траже помоћ због змија Грађани траже помоћ због змија
Помоћ другима животна мисија Рогатичанкe Драганe Делић Помоћ другима животна мисија Рогатичанкe Драганe Делић
У ОШ „Петар Петровић Његош“ у Источној Илиџи одржана радионица дисеминације о покрету Црвеног крста У ОШ „Петар Петровић Његош“ у Источној Илиџи одржана радионица дисеминације о покрету Црве...
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    11h 4m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    22h 37m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    22h 18m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    9h 18m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    7h 8m
    0