Crveni krst Republike Srpske uručio pomoć poplavljenim područjima u Srpskoj

14.12.2022. 13:29
0
IZVOR: katera.news

Predstavnici Crvenog krsta Republike Srpske juče su obišli ugrožena domaćinstva u prijedorskoj regiji i na području Gradiške, te uručili interventnu pomoć Crvenog krsta u vrijednosti od 7.500 KM.

Koordinator programa priprema i odgovor na katastrofe Crvenog krsta Republike Srpske Gordana Ostojić je sa predstavnicima opštinskih i gradskih organizacija Crvenog krsta Republike Srpske iz Gradiške, Prijedora, Kostajnice, Kozarske Dubice i Novog Grada posjetila poplavljena domaćinstva na području ovih opština i gradova i uručila dio pomoći.

- Dio pomoći uključuje pakete sa hranom i sredstva za dezinfekciju prostora, te gumene čizme, lopate, kante, ćebad, zaštitne maske i kabanice, dok će ostatak pomoći posredstvom OOCK/GOCK biti distribuisan u narednim danima – saopštili su iz Crvenog krsta Republike Srpske.

  • Slika
  • Slika
  • Slika

Iz ove organizacije su naveli da će opštinske i gradske organizacije Crvenog krsta iz navedenih opština i gradova u narednim danima izvršiti analizu postojećeg stanja i utvrditi kolika je materijalna šteta pričinjena u domaćinstvima, koja su stradala tokom poplava.

- Nakon utvrđivanja materijalne štete, izvještaj će biti dostavljen Crvenom krstu Republike Srpske kako bi se preduzeli naredni koraci ka ublažavanju posljedica izazvanih nedavnim poplavama. Crveni krst Republike Srpske će i dalje nastaviti sa aktivnostima na podršci najranjivijim kategorijama stanovništva Republike Srpske, u skladu sa mogućnostima, dok svakodnevno posredstvom Drušva Crvenog krsta/križa BiH dijeli informacije sa Međunarodnom federacijom društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca, u cilju podrške ugroženom stanovništvu u fazi oporavka, u zavisnosti od situacije na terenu – rekli su iz Crvenog krsta Republike Srpske.

Komentari 0
Povezane vijesti
Lazić: Obilježavanje Nedjelje Crvenog krsta nizom aktivnosti Lazić: Obilježavanje Nedjelje Crvenog krsta nizom aktivnosti
Nikola Rokvić pješke od Beograda do Grčke za obnovu dječije onkologije (VIDEO) Nikola Rokvić pješke od Beograda do Grčke za obnovu dječije onkologije (VIDEO)
Građani traže pomoć zbog zmija Građani traže pomoć zbog zmija
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    16h 30m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    15h 14m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    9h 59m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    6h 58m
    0
  • Momčilo Gavrić, dječak hrabrog srca u vojničkom odijelu
    7h 4m
    0