Чубриловић очекује договор о формирању Савјета министара

03.09.2019. 14:26
0
ИЗВОР: Срна

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић очекује да ће бити постигнут политички договор у вези са формирањем Савјета министара и да неће бити потребе за заказивањем посебне сједнице парламента Српске о томе.

– Крајње је вријеме да се годину дана након избора имплементирају изборни резултати кроз договор политичких странака које су побједници на изборима – рекао је Чубриловић данас новинарима у Бањалуци. Он је напоменуо да у БиХ након прошлих општих избора мало шта функционише када је ријеч и о другим парламентима, а не само избору Савјета министара.

На питање каква ће бити реакција Народне скупштине с обзиром на изјаву српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика да ће Република Српска имати политички одговор уколико не дође поштовања споразума о формирању новог сазива Савјета министара, Чубриловић је навео да Народна скупштина Српске неће излазити из уставног оквира.

– Овдје је ријеч о проблемима политичке природе, а не оно што дефинише закон и уставна обавеза. Мислим да је крајње вријеме након годину дана од избора да се до краја имплементирају изборни резултати – рекао је Чубриловић.

Према његовим ријечима, свој политички став Народна скупштина може да заузима, а колико ће он бити спроводив зависи од тога какав ће бити, а дефинисаће га политичке партије које у томе буду учествовале.

– Којим путем ће ово бити ријешено – политичким сигурно, призивати неке друге методе и мјере је неукусно и потпуно беспотребно – истакао је Чубриловић.

Он је навео да је могуће заказати посебну сједницу парламента Републике Српске која може бити одржана у року од 10 дана од захтјева за сазивање.

– Можемо само да нагађамо када ће се то десити. Треба сачекати 5. септембар који је одређен као крајњи датум за имплементацију споразума политичких странака побједница избора у БиХ – истакао је Чубриловић.

Чубриловић је закључио да је Народна скупштина Републике Српске спремна да одради свој посао у смислу заказивања посебне сједнице и размотри могућност и приједлоге који буду долазили од сазивача, али да је тешко претпоставити када ће то бити.

Коментари 0
Повезане вијести
Савјет министара ће прогласити Дан жалости у цијелој БиХ Савјет министара ће прогласити Дан жалости у цијелој БиХ
Карић нови директор ДКПТ-а, Тодоровић Института за стандардизацију БиХ Карић нови директор ДКПТ-а, Тодоровић Института за стандардизацију БиХ
О политици плата запослених у институцијама БиХ О политици плата запослених у институцијама БиХ
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    21h 6m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    20h 2m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    20h 6m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    16h 59m
    1
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    18h 56m
    0