Чудна дешавања у ФК „Младост“ у Рогатици

05.09.2022. 14:49
0
ИЗВОР: 058.ba

У рогатичком фудбалу ових дана дешавају се необичне појаве које по мишљењу бољих познавалаца спадају у домен рубрике „вјеровали или не“.

ФК Младост, дугогодишњи члан Друге фудбалске лиге Републике Српске, иако је прошле сезоне највећим дијелом био фењераш на табели и био на вратима Треће лиге, након четири одиграна кола сезоне 2022/2023. године, неочекивано, али сасвим заслужено, нашао се на челу табеле.

Из три побједе освојили су девет бодова и као најуспјешнија екипа нашла се на челу табеле групе Исток. У поређењу са прошлом сезоном то је само за бод мање од остварења у цијелој јесењој полусезони 2021/2022, коју у Младости желе да што прије забораве.

Друго „чудо“ је да је рогатички друголигаш ове сезоне појачан и са једним странцем. Ријеч је о Zhu Hongyuan, Кинезу, који игра десног бочног халфа и донекле бека иако је за то мјесто, због својих физичких предиспозиција, у малом минусу.

Оно што је показао на тренинзима и у досадашњим одиграним утакмицама, у мањку играчког кадра,  добро је дошао, истакао је спортски директор у "Младости" Младен Балчаковић.

А Zhu, кога саиграчи у Младости назваше „Жу“, рекао је да је задовољан средином у коју је дошао. Посебно му се свидјела природа и људи у Рогатици. Одговара му храна и вода, те се нада да ће му боравак у ФК Младост корисно послужити у даљем фудбалском напредовању.

Наравно, као и сви остали играчи има статус аматера.

- Преко пријатеља клуба обезбиједили смо му два оброка дневно, нешто јефтинији стан, а стиче се утисак да се он труди и  да ће све то врати добром игром и залагањем на тренинзима и утакмицама - додао је Балчаковић.

Пише: Сретен Митровић

Коментари 0
Повезане вијести
Делије се опростиле од Боре Ђорђевића (ВИДЕО) Делије се опростиле од Боре Ђорђевића (ВИДЕО)
Градски дерби припао Славији Градски дерби припао Славији
Раде Крунић и Немања Радоњић стижу у Звезду Раде Крунић и Немања Радоњић стижу у Звезду
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    3h 46m
    0
  • Слани мафини
    13h 7m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    15h 2m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    12h 56m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    7h 25m
    0