Чудотворна икона послије 40 година у крсном ходу око Пећке патријаршије

04.04.2020. 13:17
0
ИЗВОР: Srna

Чудотворна икона Пећке Богородице први пут је у литији послије 40 година прошла у крсном ходу око спољних зидова манастира Пећке патријаршије, објављено је на сајту Српске православне цркве /СПЦ/.

За вријеме крсног хода читана је молитва за избављење од заразне болести коју је саставио румунски патријарх Данило и акатист Пресветој Богородици Пећкој.

Из СПЦ подсјећају да је кроз бурну историју српског народа, у доба великих заразних болести и невоља, икона Мајке Божје Пећке ношена у литији кроз град Пећ, чудотворећи и помажући вјернима.

Велику светињу рода српског и православног на рукама су носиле игуманија пећка мати Харитина и монахиње.

Претходно је у манастиру служена празнична литургија, а по завршетку свештеног входа иконе Мајке Божје Пећке Краснице сестринство манастира још једном се помолило за избављење од вируса корона, пошасти која је снашла српски народ и цијели свет, за здравље и спасење свих.

Коментари 0
Повезане вијести
Прослављена слава Пећке патријаршије Прослављена слава Пећке патријаршије
Патријарх српски Порфирије служио архијерејску литургију у Пећкој патријаршији Патријарх српски Порфирије служио архијерејску литургију у Пећкој патријаршији
Патријарху Порфирију Приштина забранила да допутује у Пећку патријаршију Патријарху Порфирију Приштина забранила да допутује у Пећку патријаршију
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    4h 25m
    0
  • Слани мафини
    13h 46m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    15h 41m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    13h 35m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    8h 4m
    3