Да добијеш 100 КМ мораш потрошити три пута толико

16.06.2020. 19:27
0
ИЗВОР: BN

Ваучер у вриједности од 100 КМ добићете само ако имате резервисана најмање три ноћења у некој од туристичких дестинација које је строго власт одредила, и то изван мјеста свог пребивалишта.

Помпезно најављивани туристички ваучери у Републици Српској претворили су се у своју супротност. Наводна помоћ грађанима, ипак, није безусловна. За сто марака наводне помоћи, потребно је потрошити двоструко више својих пара.

Ваучер ћете моћи добити само ако имате резервисана најмање три ноћења у некој од туристичких дестинација које је строго власт одредила и то изван мјеста свог пребивалишта.

Тек када задовољите услове, односно резервишете једну од дестинација које је Влада предложила можете конкурисати за ваучер од 100 конвертибилних марака. Потребно је, дакле, потрошити 200 до 300 или 500 марака свог новца да би вам власт дала додатних 100 марака. Сви они који не ураде тако неће добити ништа. 

Поставља се питање могу ли ваучери спасити туризам у Републици Српској, поготово код строго одабраних дестинација од стране власти. Из Републичке туристичке организације увјеравају да би ваучери могли бити једна врста помоћи, с обзиром да је туризам претрпио губитак од 70% због епидемије вируса корона.

- Ваучери туристички су економска мјера која треба да спаси наш домаћи туризам и да помогне хотелијерима, ресторатерима, произвођачима хране и свим пружаоцима услуга у туризму и онима који се баве туризмом - каже Нада Јовановић, директор Туристичка организација РС.

Грађани су огорчени. Кажу да су скептични јер немају довољно детаља о начину кориштења ваучера. 

Иако се списак угоститељских објеката свакодневно ажурира, занимљиво је да се многи од пријављених доводе у везу са власти. Тако ће грађани који буду имали ваучер моћи да оду у хотеле Рас и Пирг у Етно селу Станишић у Бијељини, Рехабилитациони центар Вилина влас и Андрићев конак у Вишеграду.

Ваучерима су обухваћени и хотели Свети Стефан у Бањи Дворови код Бијељине, Хотел Интегра у Добоју, и  хотел Видиковац у Зворнику. Ваучер се може искористити и у Лакташима и то у хостелу Бања Лакташи и хотелу Сан.

У Теслићу се може отићи у Бању Врућицу и то у 4 хотела - Етно село Усора, Кардијал, Србија и Посавина, док ће се у Требињу моћи посјетити хотели Централ Парк и Леотар. У оквиру Националног парка Сутјеска у Фочи ваучери ће се моћи искористити у Вили Силвер 1 и 2, Ловачким кућама Орловачко језеро и Доње баре, у катуну Пријевор и хотелу Младост.

На списку су и хотел Лавина Јахорина и хотел Нар Требиње као и хотел Интегра Инжењеринг у Бањалуци.Туристички ваучер се може искористити за плаћање:

1. Трошкова услуге смјештаја у минималном трајању од три ноћења заредом, у корист једног корисника ваучера

2. Трошкова услуге смјештаја у минималном трајању од четири ноћења заредом у корист два корисника ваучера

3. Трошкова услуге смјештаја у минималном трајању од четири ноћења заредом у више угоститељских објеката за смјештај, у корист два корисника ваучера, уколико се туристички аранжман реализује посредством туристичке агенције.

Тако ће већина становништва, притиснута беспарицом, остати без могућности да промијени средину и суморну свакодневницу бар на један дан. Они који немају, неће ни имати, они који не могу на одмор, неће ни отићи. Остаће у својим срединама и старим бригама. Понуђене дестинације моћи ће да виде само на фотографијама. 

Коментари 0
Повезане вијести
Велико интересовање за Требиње, Вишеград и бање Велико интересовање за Требиње, Вишеград и бање
Од сутра могуће кориштење туристичких ваучера у вриједности од 100 КМ Од сутра могуће кориштење туристичких ваучера у вриједности од 100 КМ
Истанбул и Дубаи најтраженије дестинације за Нову годину Истанбул и Дубаи најтраженије дестинације за Нову годину
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    16h 21m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    5h 34m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    5h 5m
    1
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    5h 28m
    0
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    20h 25m
    0