Да ли је Унија студената инструмент политичких партија?

14.07.2020. 16:35
5
ИЗВОР: Катера

Представници Уније студената Републике Српске и Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву сазвали су данас конференцију за новинаре на којој су изразили незадовољство због нерасписивања студентских стипендија у општини Источна Илиџа.

Предсједник Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву Урош Бјелица рекао је да су покренули иницијативу да се прошири буџет за стипендије за 60 хиљада КМ, како би сви студенти, који испуњавају услове, примили стипендију.

Слика

- Овом приликом апелујемо на начелника општина Источна Илиџа да распише конкурс за стипендије и да заједно помогнемо својим колегама, да би лакше студирали - рекао је Бјелица.

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић у изјави за портал Катера истакао је да актуелни представници Уније студената нису представници Уније студената, него представници Савеза независних социјалдемократа, да ово није ништа друго него политичка прича, за коју су их њихови политички шефови искористили, те да они злоупотребљавају институцију студентске Уније зарад ситних личних страначких интереса. 

СликаСлика

Начелник Божовић рекао је да, када су у питању стипендије за студенте са територије општине Источна Илиџа, ће оне у наредном временском периоду бити расписане и испоштоване у складу са свим процедурама, као и ранијих година. 

- Све и један студент који буде задовољавао критеријуме који буду предвиђени конкурсом на вријеме ће да добије средства без било каквих кашњења, за разлику од осталих општина - нагласио је Божовић.

Начелник Божовић питао је студенте како ће заузети став по питању куповине простора за потребе студентских домова у Источном Новом Сарајеву и хоће ли дати сагласност за набавку просторија по 10 или 15 пута већој цијени, него што је она продата приватној фирми.

- У сваком случају, ја имам информацију да је директорица Студентског центра смијењена, између осталог и због притисака студената, зато што су они у рукама једне политичке партије и не раде у интересу студената већ у интересу једне групације тајкуна у Републици Српској - истакао је начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић.

Он је за крај додао да политичка партија, коју ови студенти очигледно представљају, кочи све развојне пројекте у општини Источна Илиџи који би пунили буџет ове локалне заједнице, а самим тим и повећали буџет планиран за стипендије студентима.

Слика

 

Коментари 5
  • Generic placeholder image
    Cile 19.07.2020. 09:49
    Uvijek su najlosiji studenti predstavnici istih jer je sa njima lako manipulisati. Sjetimo se Glavasa,Lucica,Kubatlije...Znamo gdje su danas.
  • Generic placeholder image
    Cinjenice 16.07.2020. 11:37
    Studentski 'predstavnici' predstavljaju studente iz licnih razloga ( racunajuci i stranacke razloge) i zbog prihoda koji dolaze uz njihove polozaje...
  • Generic placeholder image
    Samo kažem 14.07.2020. 22:45
    Onaj ko misli suprotno od naslova vjerovatno je debil ili bot.
  • Generic placeholder image
    Бојана 14.07.2020. 21:04
    Све сами СНСД омладинци...Предизборна јефтина представа.
  • Generic placeholder image
    Student 14.07.2020. 17:48
    Predstavnici studenata ne bi trebalo da imaju veze sa politikom.
Повезане вијести
Божовић: Привредно позиционирани и у граду Источно Сарајево и у Српској Божовић: Привредно позиционирани и у граду Источно Сарајево и у Српској
Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО) Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    18h 25m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    19h 58m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    16h 24m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    18h 37m
    0
  • Партизан мијења име!
    9h 6m
    3