Da li je Unija studenata instrument političkih partija?

14.07.2020. 16:35
5
IZVOR: Katera

Predstavnici Unije studenata Republike Srpske i Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu sazvali su danas konferenciju za novinare na kojoj su izrazili nezadovoljstvo zbog neraspisivanja studentskih stipendija u opštini Istočna Ilidža.

Predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Uroš Bjelica rekao je da su pokrenuli inicijativu da se proširi budžet za stipendije za 60 hiljada KM, kako bi svi studenti, koji ispunjavaju uslove, primili stipendiju.

Slika

- Ovom prilikom apelujemo na načelnika opština Istočna Ilidža da raspiše konkurs za stipendije i da zajedno pomognemo svojim kolegama, da bi lakše studirali - rekao je Bjelica.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović u izjavi za portal Katera istakao je da aktuelni predstavnici Unije studenata nisu predstavnici Unije studenata, nego predstavnici Saveza nezavisnih socijaldemokrata, da ovo nije ništa drugo nego politička priča, za koju su ih njihovi politički šefovi iskoristili, te da oni zloupotrebljavaju instituciju studentske Unije zarad sitnih ličnih stranačkih interesa. 

SlikaSlika

Načelnik Božović rekao je da, kada su u pitanju stipendije za studente sa teritorije opštine Istočna Ilidža, će one u narednom vremenskom periodu biti raspisane i ispoštovane u skladu sa svim procedurama, kao i ranijih godina. 

- Sve i jedan student koji bude zadovoljavao kriterijume koji budu predviđeni konkursom na vrijeme će da dobije sredstva bez bilo kakvih kašnjenja, za razliku od ostalih opština - naglasio je Božović.

Načelnik Božović pitao je studente kako će zauzeti stav po pitanju kupovine prostora za potrebe studentskih domova u Istočnom Novom Sarajevu i hoće li dati saglasnost za nabavku prostorija po 10 ili 15 puta većoj cijeni, nego što je ona prodata privatnoj firmi.

- U svakom slučaju, ja imam informaciju da je direktorica Studentskog centra smijenjena, između ostalog i zbog pritisaka studenata, zato što su oni u rukama jedne političke partije i ne rade u interesu studenata već u interesu jedne grupacije tajkuna u Republici Srpskoj - istakao je načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović.

On je za kraj dodao da politička partija, koju ovi studenti očigledno predstavljaju, koči sve razvojne projekte u opštini Istočna Ilidži koji bi punili budžet ove lokalne zajednice, a samim tim i povećali budžet planiran za stipendije studentima.

Slika

 

Komentari 5
  • Generic placeholder image
    Cile 19.07.2020. 09:49
    Uvijek su najlosiji studenti predstavnici istih jer je sa njima lako manipulisati. Sjetimo se Glavasa,Lucica,Kubatlije...Znamo gdje su danas.
  • Generic placeholder image
    Cinjenice 16.07.2020. 11:37
    Studentski 'predstavnici' predstavljaju studente iz licnih razloga ( racunajuci i stranacke razloge) i zbog prihoda koji dolaze uz njihove polozaje...
  • Generic placeholder image
    Samo kažem 14.07.2020. 22:45
    Onaj ko misli suprotno od naslova vjerovatno je debil ili bot.
  • Generic placeholder image
    Bojana 14.07.2020. 21:04
    Sve sami SNSD omladinci...Predizborna jeftina predstava.
  • Generic placeholder image
    Student 14.07.2020. 17:48
    Predstavnici studenata ne bi trebalo da imaju veze sa politikom.
Povezane vijesti
Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove
Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    4h 2m
    0
  • Slani mafini
    13h 23m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    15h 18m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    13h 12m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    7h 41m
    0