Дајана Бошковић: Радујем се мечевима против сестре Тијане

25.05.2020. 09:52
0
ИЗВОР: Srpska.info

Дајана Бошковић ће и у наредној сезони наступати за турски тим Кузејбору. Сјајна билећка одбојкашица је продужила уговор са поменутом екипом и наредне сезоне ће играти у елитном рангу Турске.

Оно што је посебно радује је што ће напокон имати прилику да у званичном мечу игра против сестре Тијане, која је најбоља свјетска одбојкашица. Двије сестре досад нису имале прилику да одмјере снаге на паркету.

– Веома сам задовољна како је протекла претходна сезона. Остварили смо наш циљ уласком у најјачу Турску лигу, у којој ћемо да будемо дебитанти. Сигурно да ће то бити велики изазов за све нас, екипа је мало измијењена у односу на прошлу сезону. За мене лично, биће велики изазов да играм против неких од најјачих екипа, како у Турској, тако и у Европи. И Тијану и мене радује чињеница што ћемо по први пут играти једна против друге. Биће чудно да сестру видим са друге стране мреже, али сигурна сам да ће бити занимљиво и да ћемо обје уживати- истакла је Дајана.

А управо је због сестре, Тијана прешла са каратеа на одбојку. Након тога уз много одицања и квалитетног рада направила је врхунску каријеру и донијела много радости Билећи, Републици Српској и Србији. Због тога смо питали Дајану да ли јој представља оптерећење да је навијачи и други понекад гледају кроз успјехе сестре.

-Апсолутно никад ми то није представљало оптерећење. Драго ми је што сам ја та због кога је Тијана изабрала одбојку и направила невјероватне успјехе на које смо сви поносни. Толико пута нас је обрадовала и сигурна сам да ће у будућности показати још више. Знам колико јој значи подрска људи из Републике Српске и то што на њене успјехе гледају са радочћу и дивљењем-додала је она.

Вирус корона је прекинуо такмичења, а спортистима су напокон имали времена да макар у изолацији буду са породицама.

-Задња два мкесеца провела сам у Билећи. Иако ми одбојка и тренинзи недостају, уживала сам у времену проведеном са породицом, јер ријетко кад имамо прилику да сви будемо на окупу.

Иако су обје сестре одбојкашице, Дајана каже да са Тијаном ипак више прича о другим стварима.

-Увијек кад се чујемо и видимо наравно да споменемо спорт и одбојку, али највише причамо о другим стварима, које нису везане за спорт.

Дајана је стандардни члан женске репрезентације Босне и Херцеговине којој је мало недостајало да избори пласман на Европско првенство. Напредак у прошлим квалификацијама је био велики и сви се надају да ће БиХ успети да се пласира на неко наредно велико такмичење.

-Ово љето ћемо бити ускраћени за нове такмичарске изазове. Због тренутне ситуације Сребрна лига и квалификације за Европско првенство це причекати до даљњег. Још увијек немамо тачну информацију када ће се квалификације играти. На претходним смо показали да имамо квалитет, мало нам је недостајало да испунимо наш циљ и искрено се надам да ћемо га првом сљедећом приликом и остварити те играти са најбољим репрезентацијама- оптимиста је Дајана.

Тијана је посвећена и храбра

Тијана Бошковић је већ неколико година најбоља играчица Европе, па нас је интересовало који је био њен рецепт за успјех и како се носи са популарношћу.  А ко то боље зна од рођене сестре, која је као и породица била велика подршка.

Слика

 -Њена посвећеност, храброст, и то што је од почетка једноставна и скромна су донијели успјех. Искористила је свој таленат на најбољи могући начин и увијек остала онако добра каква је увек и била – истиче Дајана.

Коментари 0
Повезане вијести
Завршена обнова Цркве Светог архангела Михаила у Трновом долу Завршена обнова Цркве Светог архангела Михаила у Трновом долу
Веселин Вујовић: Општина Билећа излази из кризе! Веселин Вујовић: Општина Билећа излази из кризе!
Нема пријављене штете од земљотреса Нема пријављене штете од земљотреса
Најчитаније
  • Петогодишњак се угушио чепом од сока
    21h 38m
    0
  • Упозорење метеоролога за вечерас и сутра
    20h 51m
    0
  • Након свађе суграђанину пуцао у главу
    3h 41m
    0
  • Априлска пензија 30. априла
    22h 59m
    3
  • “Случајна” грешка пуни касе трговаца
    23h 23m
    0