Дан жалости поводом смрти доктора Лазића

15.04.2020. 08:48
0
ИЗВОР: СРНА

На подручју града Источно Сарајево је дан жалости поводом смрти доктора Миодрага Лазића, ратног хирурга који је спасио животе великог броја војника и цивила са подручја тадашњег Српског Сарајева и Сарајевско-романијске регије, заједничка је одлука представника градске и општинских власти у Источном Сарајеву.

- На Дан жалости заставе ће бити спуштене на пола копља на згради Градске управе и зградама градских општина. Медијске куће на подручју града Источно Сарајево дужне су да своје програмске садржаје прилагоде Дану жалости - саопштено је из кабинета градоначелника Источног Сарајева.

И из општине Источно Ново Сарајево саопштено је да су начелник те општине Љубиша Ћосић, заједно са начелницима других општина у саставу града и градском управом, донијели одлуку да 15. април буде проглашен Даном жалости на подручју те локалне заједнице и других градских општина.

- Спустимо све заставе на пола копља, погнимо главе и поклонимо се српском хероју. Слава му и вјечни незаборав - поручио је Ћосић.

На сајту општине Пале објављено је да ће данас застава на згради општине бити спуштена на пола копља, као и на свим јавним предузећима и установама.

- Општина Пале упућује посљедњи поздрав доктору Миодрагу Лазићу, примјеру људске величине и одаје му захвалност за немјерљив допринос одбрамбено-отаџбинском рату Републике Српске - наведено је на сајту општине Пале.

Чувени српски хирург Миодраг Лазић, који је током ратова деведесетих година прошлог вијека спасавао животе у Републици Српској Крајини и Републици Српској, преминуо је јуче Нишу од посљедица вируса корона.

Коментари 0
Повезане вијести
Дан жалости у Рогатици Дан жалости у Рогатици
Дан жалости у ФБиХ Дан жалости у ФБиХ
Невјероватна прича о чувеном љекару: “Лазина жена ме нашла међу мртвима, а он за мене Хрвата урадио најдрагоцјенију ствар” Невјероватна прича о чувеном љекару: “Лазина жена ме нашла међу мртвима, а он за мене Хрва...
Најчитаније
  • Мајор Коста Тодоровић – Легенда о српском храбром срцу
    12h 16m
    0
  • Домаћи посни брускети
    12h 49m
    0
  • Ухапшен Сокочанин због сумње да је бацио бомбу у двориште куће
    8h 7m
    4
  • Лице тешко повријеђено у саобраћајној незгоди код Рогатице
    10h 15m
    0
  • Сокочани ухапшени због сумње да су намјеравали полицајцима запалити возила
    6h 28m
    1