Данас 27 година од погибије Недељка Лиздека и Сретена Кнежевића

07.04.2021. 11:02
0
ИЗВОР: Срна

Данас се навршава 27 година од погибије команданта Четвртог батаљона Војне полиције Сарајевско-романијског корпуса Војске Републике Српске /ВРС/ капетана Недељка Лиздека и војника Сретена Кнежевића.

Лиздек и Кнежевић погинули су у ширем рејону Рогоја у акцији против диверзантско-терористичке групе, саопштено је из Удружења ветерана војне полиције Сарајевско-романијског корпуса.

Посљедња акција у којој је капетан Лиздек повео дио јединице којом је командовао почела је у раним јутарњим часовима, а задатак је био чишћење тог дијела територије од диверзантско-терористичке групе, која се пробила иза линија Војске Републике Српске.

У потјеру, лоцирање и ликвдацију непријатељске групе укључили су се и припадници МУП-а са псом трагачем и Четврта извиђачка чета из састава Сарајевско-романијског корпуса.

Диверзантско-терористичка група је разбијена, дио је ликвидиран, а дио је побјегао у правцу села Пјевац.

На путу из Трнова ка селу Пјевац дошло је до жестоког ватреног обрачуна са њима и том приликом су животе изгубили капетан Лиздек и војник Кнежевић, наводе из Удружења.

Чланови овог удружење сваке године полажу цвијеће и прислужују свијеће на мјесном гробљу у Подкрајевима, у општини Пале, и Војничком гробљу на Сокоцу, али то данас неће учинити због тренутне епидемиолошке ситуације.

Лиздек је на мјесто команданта Четвртог батаљона дошао као активни старјешина из ЈНА. Иза себе је оставио супругу и два сина. Одликован је медаљом Заслуга за народ.

Кнежевић је био дипломирани инжењер геодезије, а радио је као асистент на Грађевинском факултету у Сарајеву. Одликован Орденом Његоша трећег реда.

Коментари 0
Повезане вијести
Прошло је 106 година од убиства руске царске породице Романов Прошло је 106 година од убиства руске царске породице Романов
Преминуо пуковник ВРС Мирко Зинаић Преминуо пуковник ВРС Мирко Зинаић
Почело обиљежавање Видовдана - крсне славе Војске Републике Српске Почело обиљежавање Видовдана - крсне славе Војске Републике Српске
Најчитаније
 • Ово је полицајац који је убијен у Лозници
  19h 55m
  5
 • Ушао у лифт у суботу, а изашао у понедјељак
  11h 59m
  0
 • Рањени полицајац открио детаље крвавог пира Албанца
  9h 29m
  1
 • Од морбила преминуо младић у Сарајеву
  17h 18m
  0
 • Прекид електричне енергије у Палама
  21h 6m
  0