Данас је Свјетски дан телекомуникација и информационог друштва - Дигиталне иновације за одрживи развој

17.05.2024. 12:48
0
ИЗВОР: katera.news

Свјетски дан телекомуникација и информационог друштва, који се обиљежава сваке године 17. маја, пружа нам прилику да дубље размотримо улогу дигиталних иновација у остваривању одрживог развоја.

Као водећи телекомуникациони оператер у Босни и Херцеговини, м:тел вјерује у снагу дигиталних технологија да трансформише нашу стварност и унаприједи квалитет живота свих грађана. Дигиталне иновације не само да отварају нове пословне прилике и побољшавају ефикасност, већ имају и потенцијал да ојачају наше напоре ка одрживости и заштити животне средине.

Један од кључних аспеката дигиталних иновација јесте концепт паметних градова. Интеграција напредних технологија попут Интернета ствари (ИоТ), умјетне интелигенције (АИ) и аналитике података омогућава стварање градова који су ефикаснији, еколошки прихватљивији и угоднији за живот. Паметни градови оптимизују употребу ресурса попут енергије и воде, смањујући трошкове и емисију штетних гасова, док истовремено побољшавају квалитет услуга за грађане.

Дигиталне иновације имају веома важну улогу и у сектору образовања. Увођење дигиталних алата у образовне процесе омогућава приступ знању и образовању без обзира на географске и социоекономске баријере. Кроз различите програме подршке образовним институцијама, праксе и стипендирања, м:тел подржава амбициозне, вриједне и талентоване студенте да остваре своје академске циљеве и развијају своје вјештине у подручјима која су кључна за будућност дигиталног друштва.

Подржавајући дигитално предузетништво и иновације кроз своје, али и пројекте других, м:тел активно доприноси развоју екосистема који потиче нове идеје и технолошке иновације. Кроз програме подршке, АПП такмичење средњошколаца, едукацију и менторство, омогућавамо младим талентима да остваре своје пословне идеје и допринесу развоју дигиталне економије у Босни и Херцеговини.

Данас више него икада прије, дигиталне иновације имају кључну улогу у стварању одрживе будућности за све нас. Као телекомуникациони лидер, м:тел има додатну одговорност да континуирано развија нова технолошка рјешења која ће подржати одрживи развој наше заједнице и допринијети стварању бољег свијета за будуће генерације.

На Свјетски дан телекомуникација и информационог друштва, позивамо све актере друштва да се удруже у остваривању визије дигиталне трансформације која ће донијети просперитет, инклузивност и одрживост за све.

Дигитална револуција је већ ту и сви заједно имамо прилику да обликујемо бољу будућност за све нас.

Коментари за ову вијест су искључени.
Повезане вијести
Навијачка атмосфера и у вашем дому: Hisense телевизори по сниженим цијенама у м:тел-у Навијачка атмосфера и у вашем дому: Hisense телевизори по сниженим цијенама у м:тел-у
М:тел кампања „Нема бриге за гиге“ награђена за најбољу употребу видеа и мултимедије М:тел кампања „Нема бриге за гиге“ награђена за најбољу употребу видеа и мултимедије
Најбољи европски фудбал чека вас у м:тел ТВ пакетима Најбољи европски фудбал чека вас у м:тел ТВ пакетима
Најчитаније
 • Опљачкан манастир Острог, идентификована осумњичена
  22h 20m
  0
 • Дејан Којић кандидат ДЕМОС-а за начелника општине Пале
  23h 7m
  11
 • Ухапшен због пуцњаве у Палама
  7h 14m
  0
 • Марија Карађорђевић, српска краљица која заслужује поштовање равно светици
  5h 54m
  1
 • Концерт Жељка Самарџића вечерас у спортској дворани на Тргу Србије
  6h 36m
  0