Данас облачно уз сунчане периоде

08.12.2019. 10:34
0
ИЗВОР: СРНА

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас се очекује промјењиво облачно вријеме уз сунчане периоде и дневну температуру ваздуха до 14 степени Целзијусових.
Током дана преовладаваће промјењиво облачно вријеме са краћим сунчаним периодима и углавном суво, док ће крајем дана и током вечери бити облачније, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб до умјерен вјетар јужних смјерова. Највиша дневна температура ваздуха од осам до 14, а на планинама око четири степена.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос је у већини крајева облачно и магловито, само је у Херцеговини сунчано.

Температура ваздуха овог јутра пала је испод нуле на Бјелашници и то на минус три колико је измјерено у 7.00 часова, у Шипову минус два, а на Сокоцу, у Рибнику и на Хан Пијеску минус један.

У Бањалуци, Градишци, Приједору, Српцу, Бихаћу и Ливну измјерена је нула степени, у Калиновику, на Чемерну, у Мркоњић Граду, Новом Граду, Дринићу, Широком Бријегу, Тузли, Санском Мосту и Градачцу један степен, у Билећи, Сребреници, Сарајеву, Грудама и Бугојну два, у Бијељини, Добоју, на Иван Седлу, у Рудом, Вишеграду и Гацку три, у Фочи четири, у Зворнику и на Мраковици пет, у Требињу шест, у Мостару седам и у Неуму осам степени Целзијусових.

Висина снијега јутрос у 7.00 часова на Хан Пијеску износила је три центиметра, а на Сокоцу два.

У протекла 24 часа на Чемерну и у Рибнику пало је два литра по метру квадратном кише, у Рудом, Фочи, Вишеграду и на Хан Пијеску један литар, а падавине су забиљежене и на Сокоцу, у Сребреници, Билећи, Бијељини и Гацку. 

 

Коментари 0
Повезане вијести
Метеоролози упозорили: Припремите се за снијег вечерас Метеоролози упозорили: Припремите се за снијег вечерас
Хоће ли нам април донијети снијег Хоће ли нам април донијети снијег
Ево када ћемо помјерити казаљке на сату Ево када ћемо помјерити казаљке на сату
Најчитаније
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    22h 12m
    1
  • Партизан мијења име!
    14h 54m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    19h 27m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    17h 1m
    2
  • Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
    22h 46m
    3