Данас представљање прве Школе изврсности у Источној Илиџи

25.05.2022. 08:20
0
ИЗВОР: srna.rs

Свечано представљање прве Школе изврсности у Републици Српској данас ће бити одржано у просторијама Средњошколског центра Источна Илиџа.

Циљ је да буду представљени посебни резултати постигнути у Источном Сарајеву, а укључују јачање капацитета школе да спроводи један од 12 најбољих свјетских научно утемељених образовних програма за младе "Програм Y" који је развио "Кер интернешнел", речено је Срни у "Форум театру" Источно Сарајево, који реализује овај пројекат.

Остали циљеви односе се на постизање стандарда изврсности који су предуслов за стицање статуса Школе изврсности, те представљање једног од најпознатијих и најсавременијих програма превенције насиља на нивоу градова/заједница - методологија Заједнице које брину /ЦТЦ/, који се реализује у Источном Сарајеву.

Церемонија би требало да почне у 13.00 часова, а након откривања табле изврсности и додјеле признања планиране су изјаве за медије у 13.40 часова.

Новинарима ће се обратити представник УН организације за жене "УН Вумен" у БиХ Нађа Хасановић, директор Средњошколског центра Источна Илиџа Бранка Ковачевић и директор Института за популацију и развој Емина Османагић.

Ова активност реализује се у оквиру пројекта "Примјена свеобухватног социо-еколошког и модела заснованог на активном учешћу заједница у елиминацији насиља над женама у БиХ" који финансира УН "Вумен" у БиХ, а у Источном Сарајеву спроводи "Форум театар".

Коментари 0
Повезане вијести
У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО) У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
Вечерас премијера документарног филма "Прича поносног пука" Вечерас премијера документарног филма "Прича поносног пука"
Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    12h 13m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    23h 46m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    23h 27m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    10h 27m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    8h 17m
    0