Danas predstavljanje prve Škole izvrsnosti u Istočnoj Ilidži

25.05.2022. 08:20
0
IZVOR: srna.rs

Svečano predstavljanje prve Škole izvrsnosti u Republici Srpskoj danas će biti održano u prostorijama Srednjoškolskog centra Istočna Ilidža.

Cilj je da budu predstavljeni posebni rezultati postignuti u Istočnom Sarajevu, a uključuju jačanje kapaciteta škole da sprovodi jedan od 12 najboljih svjetskih naučno utemeljenih obrazovnih programa za mlade "Program Y" koji je razvio "Ker internešnel", rečeno je Srni u "Forum teatru" Istočno Sarajevo, koji realizuje ovaj projekat.

Ostali ciljevi odnose se na postizanje standarda izvrsnosti koji su preduslov za sticanje statusa Škole izvrsnosti, te predstavljanje jednog od najpoznatijih i najsavremenijih programa prevencije nasilja na nivou gradova/zajednica - metodologija Zajednice koje brinu /CTC/, koji se realizuje u Istočnom Sarajevu.

Ceremonija bi trebalo da počne u 13.00 časova, a nakon otkrivanja table izvrsnosti i dodjele priznanja planirane su izjave za medije u 13.40 časova.

Novinarima će se obratiti predstavnik UN organizacije za žene "UN Vumen" u BiH Nađa Hasanović, direktor Srednjoškolskog centra Istočna Ilidža Branka Kovačević i direktor Instituta za populaciju i razvoj Emina Osmanagić.

Ova aktivnost realizuje se u okviru projekta "Primjena sveobuhvatnog socio-ekološkog i modela zasnovanog na aktivnom učešću zajednica u eliminaciji nasilja nad ženama u BiH" koji finansira UN "Vumen" u BiH, a u Istočnom Sarajevu sprovodi "Forum teatar".

Komentari 0
Povezane vijesti
Prikazan film o odbrani Srpske Ilidže Prikazan film o odbrani Srpske Ilidže
U Srpskoj morbilama zaražena 44 lica, u Istočnom Sarajevu jedan slučaj zaraze U Srpskoj morbilama zaražena 44 lica, u Istočnom Sarajevu jedan slučaj zaraze
Sutra obilježavanje Dana nestalih Srba Sarajevsko-romanijske regije Sutra obilježavanje Dana nestalih Srba Sarajevsko-romanijske regije
Najčitanije
  • Više od dvije decenije od sramne arbitraže za Dobrinju
    21h 35m
    0
  • Krađa u Palama
    19h 53m
    0
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    16h 20m
    0
  • Sa tržišta povučena ženska torba iz "Pepka"
    19h 8m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    12h 29m
    0