Данас се навршава 13 година од смрти Милана Јелића

29.09.2020. 08:36
0
ИЗВОР: СРНА

У Модричи ће данас бити обиљежено 13 година од смрти некадашњег предсједника Републике Српске Милана Јелића.

Обиљежавање ће почети служењем парастоса на Градском гробљу у Модричи у 12.00 часова.

Након тога ће цвијеће на Јелићев гроб положити чланови његове породице, посланик у Народној скупштини Републике Српске Мара Милошевић - изасланик предсједника републичког парламента, бројне делегације, те представници општине Модрича, привредних и спортских организација.

Милан Јелић преминуо је у Модричи 30. септембра 2007. године од посљедица срчаног удара.

Рођен је 26. марта 1956. године у Копривни. Економски факултет завршио је у Суботици, постдипломске студије на Економском факултету у Бањалуци, гдје је и магистрирао, а потом одбранио докторску дисертацију.

Смрт га је затекла на функцијама предсједника Републике Српске, потпредсједника СНСД-а, предсједника Фудбалског савеза Републике Српске и Фудбалског савеза БиХ.

Јелић је обављао најодговорније послове и функције у привреди Модриче, а био је и министар привреде, енергетике и развоја Републике Српске.

За свој рад добио је многа престижна признања, међу којима су менаџер деценије у БиХ 2003. године, Орден за стваралаштво - на Бриселској изложби иновација 2005. и Орден Светог Саве.

Коментари 0
Повезане вијести
Обиљежена годишњица страдања Недељка Лиздека и Сретена Кнежевића Обиљежена годишњица страдања Недељка Лиздека и Сретена Кнежевића
Војна болница „Коран“ – свједок надљудских напора медицинског особља Војна болница „Коран“ – свједок надљудских напора медицинског особља
Годишњица рођења Ханса Кристијана Андерсена - Најславнијег писца бајки Годишњица рођења Ханса Кристијана Андерсена - Најславнијег писца бајки
Најчитаније
 • Вељко Вулетић - Легенда ЕТФ-а Универзитета у Источном Сарајеву
  5h 43m
  6
 • Годишњица страдања Милице Ракић
  5h 43m
  0
 • Посни роштиљ од кромпира
  20h 40m
  0
 • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
  20h 45m
  0
 • Српска легализује исплату плате у коверти
  19h 24m
  2