"Дани Душка Трифуновића" од 12. до 14. септембра у Палама

31.08.2023. 16:57
0
ИЗВОР: srna.rs

Традиционална манифестација "Дани Душка Трифуновића", коју у част књижевника, пјесника и телевизијског аутора организује Културно-спортски центар у Палама, биће одржана од 12. до 14. септембра.

Прве вечери манифестације у 20.00 часова биће одржано музичко-поетско вече са глумцем Иваном Босиљчићем под називом "Наше вече", које се организује и поводом крсне славе града Источно Сарајево – Светог Петра Дабробосанског, најављено је из Културно-спортског центра Пале.

Програм за одрасле "Буквално так" биће одржан 13. септембра у сали Културног центра Пале, а исте вечери од 19.00 часова на манифестацији ће учествовати пјесници, писци и књижевници Бранко Перић, Горан Врачар, Мира Булатовић, Сњежана Галинац и Александра Шаренац.

Током вечери биће представљена и књига "Твој нас уздиже стих" аутора Бранка Перића, а у музичком дијелу програма учествоваће и Музички ансамбл "Пале".

Књижевници Александра Шаренац и Мира Булатовић, 14. септембра у 11.00 часова одржаће са ученицима основних школа са подручја града Источно Сарајево програм за дјецу под називом "Дјеци у част".

Истог дана, програм ће бити настављен проглашењем побједника и додјелом награда за финалисте конкурса за најбољи литерарни рад о теми "Срце је чудна звијер" у сали Културног центра Пале.

У забавном дијелу програма учествоваће ученици паљанског одјељења Школе за основно музичко образовање Источно Сарајево.

Душко Трифуновић рођен је у Сијековцу, код Брода, 1933. године. Прву књигу Трифуновић је издао са 25 година по доласку у Сарајеву. Он је написао око 20 књига поезије, четири романа и неколико драма, а сматра се заслужним за креирање "сарајевске рокенрол школе".

Трифуновић је аутор текстова пјесама најпознатијих пјевача и рок група некадашње Југославије, међу којима су "Бијело дугме", "Индекси", Здравко Чолић и Арсен Дедић.

Трифуновић ће остати упамћен и као аутор култне емисије на Телевизији Сарајево "Шта дјеца знају о завичају".

По избијању рата у БиХ 1992. године, Трифуновић је избјегао у Нови Сад гдје је и умро 2006. Он је сахрањен у Сремским Карловцима.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра обиљежавање Дана Романијских бригада Сутра обиљежавање Дана Романијских бригада
Награђени побједници конкурса поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде Награђени побједници конкурса поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде
„Тангови“ дјечаци освојили турнир у Холандији „Тангови“ дјечаци освојили турнир у Холандији
Најчитаније
  • Рагиб Халиловић – Херој са Грбавице
    12h 30m
    7
  • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
    12h 35m
    1
  • Пет лица повријеђено у саобраћајној незгоди на путу Љубогошта - Подроманија
    13h 27m
    0
  • Саобраћајна незгода на путу Љубогошта-Подроманија
    13h 41m
    0
  • Када радник има право на скраћено радно вријеме?
    12h 24m
    0