Данијел Блажић корак ближе свјетској лиценци

01.05.2024. 11:09
0
ИЗВОР: katera.news

Протеклог викенда одржан је Grand Prix за сениоре у Паризу, најјачи опен турнир на свијету, који се бодује за свјетске игре у Кини наредне године.

Улогу судије на овом престижном џију-џицу такмичењу имао је Данијел Блажић, судија Џију-џицу клуба Славија и Џију-џицу савеза Републике Српске, као једини учесник и БиХ.

Блажић је тренутно носилац Континенталне “А” лиценце и ужива огромно повјерење челних људи Европске и Свјетске федерације.

- По завршетку такмичарске каријере, 2017. године први пут је стао на татами као национални судија, гдје је до 2022. године успјешно судио на мноштво међународних турнира и еуро купова у региону и Европи. На отвореном првенству Балкана у Бањалуци 2022. године, на којем је учествовало преко 20 држава, успјешно је положио Континенталну “Б” лиценцу – подсјетили су из Џију-џицу клуба „Славија“.

За непуне двије године правду је дијелио на пет ранкинг турнира гдје је позитивно оцијењен и на тај начин приближио се испуњавању услова за полагање свјетске “Б” лиценце.

Селектован од стране JJEU правду је дијелио на отвореном првенству Балкана 2022. у Бањалуци и 2023. у Подгорици, затим на Европском првенству за младе у Француској 2023. године, те Европском првенству за младе у Румунији протеклог мјесеца.

Grand Prix у Паризу био је његов први Grand Prix у судијској каријери.

Коментари 0
Повезане вијести
Џију-џицу клуб „Славија“ богатија за 66 медаља Џију-џицу клуб „Славија“ богатија за 66 медаља
Такмичари Џију-џицу клуба „Славија“ освојили 58 медаља Такмичари Џију-џицу клуба „Славија“ освојили 58 медаља
Џију-џицу клуб „Славија“ на Европском првенству за младе у Румунији Џију-џицу клуб „Славија“ на Европском првенству за младе у Румунији
Најчитаније
  • Фонд ПИО: Право на поновно одређивање пензије
    9h 46m
    0
  • Миљевина: Муж убио супругу, па себе
    12h 33m
    0
  • Пјесма која спаја Сарајево и Јасеновац
    8h 23m
    1
  • Прекинута "Гимназијада": Ученик претукао професора
    9h 41m
    0
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    12h 19m
    0