Danijel Blažić korak bliže svjetskoj licenci

01.05.2024. 11:09
0
IZVOR: katera.news

Proteklog vikenda održan je Grand Prix za seniore u Parizu, najjači open turnir na svijetu, koji se boduje za svjetske igre u Kini naredne godine.

Ulogu sudije na ovom prestižnom džiju-džicu takmičenju imao je Danijel Blažić, sudija iju-džicu kluba Slavija iiju-džicu saveza Republike Srpske, kao jedini učesnik i BiH.

Blažić je trenutno nosilac Kontinentalne “A” licence i uživa ogromno povjerenje čelnih ljudi Evropske i Svjetske federacije.

- Po završetku takmičarske karijere, 2017. godine prvi put je stao na tatami kao nacionalni sudija, gdje je do 2022. godine uspješno sudio na mnoštvo međunarodnih turnira i euro kupova u regionu i Evropi. Na otvorenom prvenstvu Balkana u Banjaluci 2022. godine, na kojem je učestvovalo preko 20 država, uspješno je položio Kontinentalnu “B” licencu – podsjetili su iz Džiju-džicu kluba „Slavija“.

Za nepune dvije godine pravdu je dijelio na pet ranking turnira gdje je pozitivno ocijenjen i na taj način približio se ispunjavanju uslova za polaganje svjetske “B” licence.

Selektovan od strane JJEU pravdu je dijelio na otvorenom prvenstvu Balkana 2022. u Banjaluci i 2023. u Podgorici, zatim na Evropskom prvenstvu za mlade u Francuskoj 2023. godine, te Evropskom prvenstvu za mlade u Rumuniji proteklog mjeseca.

Grand Prix u Parizu bio je njegov prvi Grand Prix u sudijskoj karijeri.

Komentari 0
Povezane vijesti
Džiju-džicu klub „Slavija“ bogatija za 66 medalja Džiju-džicu klub „Slavija“ bogatija za 66 medalja
Takmičari Džiju-džicu kluba „Slavija“ osvojili 58 medalja Takmičari Džiju-džicu kluba „Slavija“ osvojili 58 medalja
Džiju-džicu klub „Slavija“ na Evropskom prvenstvu za mlade u Rumuniji Džiju-džicu klub „Slavija“ na Evropskom prvenstvu za mlade u Rumuniji
Najčitanije
  • U saobraćajnoj nezgodi na putu Podromanija - Sumbulovac teško povrijeđeno dijete
    13h 15m
    0
  • Sokolac: Uplatio novac, teretno motorno vozilo mu nije isporučeno
    13h 32m
    2
  • U četvrtak otvaranje Narodnog pozorišta Istočno Sarajevo
    8h 12m
    3
  • Nenad Marinković student generacije sa prosjekom 10,00
    12h 37m
    0
  • Dušanov zakonik danas puni 675 godina
    14h 8m
    5