Данијела Мрда нови директор Архива БиХ

25.03.2021. 18:11
2
ИЗВОР: СРНА

У Сарајеву је данас извршена примопредаја дужности између претходног директора Архива БиХ Саше Клепића и новоизабраног Данијеле Мрде, наведено је на званичној страници ове институције.

Клепић је захвалио запосленима за професионалну сарадњу и истакао да одлази обогаћен бројним позитивним познанствима и искуствима.

- Жеља ми је да Архив БиХ настави путем развоја и остане лидер архивске службе у БиХ. Урађен је велики посао који смо зацртали на почетку мандата, а то је рестаурација складишног простора и депоа, чиме је вриједна архивска грађа заштићена од пропадања за дужи период. Посла у Архиву увијек има и сигуран сам да ће ново руководство наставити у позитивном смјеру - нагласио је Клепић.

Мрда је изразила задовољство због тога што долази на чело институције која јој је блиска по личном професионалном интересу и у којој раде људи који воле свој посао.

- Сви смо стручан тим и заједничким залагањем руководства и запослених не очекујем да ће бити нерјешивих проблема у годинама које су пред нама - истакла је Мрда.

Мрда је, до преузимања дужности директора Архива БиХ била директор Основне школе "Свети Сава" у Источном Новом Сарајеву и предсједник Актива директора основних школа Сарајевско-романијске регије. Била је и народни посланик у ранијем сазиву Народне скупштине Републике Српске.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Саша, Саша... 29.03.2021. 15:08
    Саша, јеси ли баш сигуран да ће наставити у позитивном смеру?
  • Generic placeholder image
    Luka 26.03.2021. 11:08
    Zlo
Повезане вијести
Мрда: Обезбиједити средства за спасавање архивске грађе страдале у пожару 2014. Мрда: Обезбиједити средства за спасавање архивске грађе страдале у пожару 2014.
Споразум о сарадњи отвара архиве за истраживаче са Универзитета у Источном Сарајеву Споразум о сарадњи отвара архиве за истраживаче са Универзитета у Источном Сарајеву
Ненад Ћук нови в.д. директора Дома здравља Источно Сарајево Ненад Ћук нови в.д. директора Дома здравља Источно Сарајево
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    11h 11m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    10h 35m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    8h 50m
    12
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    2h 9m
    5
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    10h 29m
    0