Danijela Mrda novi direktor Arhiva BiH

25.03.2021. 18:11
2
IZVOR: SRNA

U Sarajevu je danas izvršena primopredaja dužnosti između prethodnog direktora Arhiva BiH Saše Klepića i novoizabranog Danijele Mrde, navedeno je na zvaničnoj stranici ove institucije.

Klepić je zahvalio zaposlenima za profesionalnu saradnju i istakao da odlazi obogaćen brojnim pozitivnim poznanstvima i iskustvima.

- Želja mi je da Arhiv BiH nastavi putem razvoja i ostane lider arhivske službe u BiH. Urađen je veliki posao koji smo zacrtali na početku mandata, a to je restauracija skladišnog prostora i depoa, čime je vrijedna arhivska građa zaštićena od propadanja za duži period. Posla u Arhivu uvijek ima i siguran sam da će novo rukovodstvo nastaviti u pozitivnom smjeru - naglasio je Klepić.

Mrda je izrazila zadovoljstvo zbog toga što dolazi na čelo institucije koja joj je bliska po ličnom profesionalnom interesu i u kojoj rade ljudi koji vole svoj posao.

- Svi smo stručan tim i zajedničkim zalaganjem rukovodstva i zaposlenih ne očekujem da će biti nerješivih problema u godinama koje su pred nama - istakla je Mrda.

Mrda je, do preuzimanja dužnosti direktora Arhiva BiH bila direktor Osnovne škole "Sveti Sava" u Istočnom Novom Sarajevu i predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola Sarajevsko-romanijske regije. Bila je i narodni poslanik u ranijem sazivu Narodne skupštine Republike Srpske.

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Saša, Saša... 29.03.2021. 15:08
    Saša, jesi li baš siguran da će nastaviti u pozitivnom smeru?
  • Generic placeholder image
    Luka 26.03.2021. 11:08
    Zlo
Povezane vijesti
Mrda: Obezbijediti sredstva za spasavanje arhivske građe stradale u požaru 2014. Mrda: Obezbijediti sredstva za spasavanje arhivske građe stradale u požaru 2014.
Sporazum o saradnji otvara arhive za istraživače sa Univerziteta u Istočnom Sarajevu Sporazum o saradnji otvara arhive za istraživače sa Univerziteta u Istočnom Sarajevu
Nenad Ćuk novi v.d. direktora Doma zdravlja Istočno Sarajevo Nenad Ćuk novi v.d. direktora Doma zdravlja Istočno Sarajevo
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    23h 31m
    0
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    1h 48m
    2
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    23h 38m
    4
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    20h 20m
    1
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    14h 58m
    0